Košarka

CSKA lakoćom protiv Nižnjeg Novgoroda, Lokomotiv Kuban izjednačio protiv Zenita

Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.05.2019.
CSKA lakoćom protiv Nižnjeg Novgoroda, Lokomotiv Kuban izjednačio protiv Zenita
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice četvrtfinala VTB lige. CSKA Moskva došla je do druge pobjede protiv Nižnjeg Novgoroda, dok je Lokomotiv Kuban na domaćem terenu prvi puta slavio protiv Zenita...

Niti u drugoj utakmici četvrtfinala CSKA nije imao problema na domaćem terenu protiv Nižnjeg Novgoroda. U konačnici je slavio s 86:66 i tako poveo s 2-0 u seriji. Nakon prvog poluvremena Moskovljani su imali 13 koševa viška (52:39), u jednom trenutku gosti se spuštaju na minus pet (58:53), ali više od toga nije išlo. CSKA se vraća na dvoznamenkastu prednost i čuva ju do kraja.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Daniel Hackett s 15 koševa, dok je Nando De Colo dodao 13 poena, a Joel Bolomboy 11 koševa i devet skokova.

U redovima gostujuće momčadi Anton Astapkovič ubacio je 17 koševa, dok je Timofej Gerasimov dodao 14 poena.

Na 1-1 u seriji izjednačio je Lokomotiv Kuban koji je na domaćem terenu minimalno svladao Zenit St. Peterburg sa 70:69. Domaćin je vodio gotovo cijelu utakmicu, a tri i pol minute prije kraja i s deset razlike (68:68). U konačnici prevelike napetosti nije bilo, a konačan rezultat postavila je gostujuća momčad tricom Marka Simonovića u posljednjoj sekundi.

Moustapha Fall s 12 koševa predvodio je Lokomotiv do pobjede, Mateusz Ponitka dodao je 11 poena i osam skokova. Jalen Reynolds s 15 poena bio je najbolji kod gostiju.

VTB, četvrtfinale:
CSKA Moskva - Nižnji Novgorod 86:66 (2-0)
Lokomotiv Kuban - Zenit St. Peterburg 70:69 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!