Vodeni sportovi

Jug i Mladost odlučuju o prvaku Hrvatske, Bajić daje prednost Dubrovčanima

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Jug i Mladost odlučuju o prvaku Hrvatske, Bajić daje prednost Dubrovčanima
Foto: FaH

Jug i Mladost kreću u finalnu seriju Prvenstva Hrvatske u vaterpolu. Prva utakmica na rasporedu je ove srijede od 18 sati u bazenu Mladosti na Savi...

Nakon što je svaka momčad uzela po jedan trofej, Mladost i Jug kreću u izravnu borbu za drugi. Mladost je bila uspješnija u finalu regionalne lige kada je u Zagrebu slavila protiv Juga s 13:12, a Dubrovčani su u svom bazenu u Gružu uzeli Kup finalnom pobjedom protiv Mladosti 8:7.

Ove momčadi sada kreću u finalnu seriju u hrvatskom prvenstvu, a prvi dvoboj uz suđenje Talijana Filippa Gomeza i Alessandra Severa.

"Ova sezona do sada je odrađena uspješno, ali nećemo tu stati. Sada slijedi ono što smo svi priželjkivali, finale hrvatskog prvenstva s Jugom. O njegovoj snazi ne treba trošiti riječi, odigrali smo dosta utakmica s njim ove sezone, a bilo je dobrih i loših. Zadnja pobjeda u finalu Regionalne lige pokazuje nam kako treba igrati s Jugom, naročito onaj prvi dio utakmice", kaže Ivan Buljubašić.

Trener Mladosti Zoran Bajić prebacio je ulogu favorita na stranu Juga, ali to ne znači da će se predati. Jug je vrlo snažan, ima niz reprezentativaca i Bajić je toga svjestan.

"Jug i Mladost su zasluženo u finalu Prvenstva Hrvatske jer su u sezoni najviše pokazale i sasvim je u redu da se jedna od njih na kraju popne na tron i okiti naslovom prvaka svoje zemlje. U jednoj utakmici imamo najviše šanse pobijediti renomiranog i kvalitetnog suparnika, kao što je to pokazalo finale Regionalne vaterpolo lige. Sve ćemo učiniti da to ponovimo i u ovoj finalnoj seriji. Bit će to izuzetno teško ostvariti s obzirom na Jugovu snagu. Ponovit ću to po ne znam koji put, Jug je jak i pojedinačno i momčadski, prepun hrvatskih reprezentativaca, kao i reprezentativaca Grčke i Rusije. Momčad je to koja je dobro posložena od prvog do posljednjeg igrača u sastavu. Sve ćemo napraviti da borbom, željom i zalaganjem dokažemo da smo zasluženo u finalu. Nastojat ćemo ih ugroziti, kao što smo to uostalom već činili u zadnjih godinu dana. Morat ćemo biti pravi i možda bolji nego ikad. U finalnoj seriji Jugu dajem blagu prednost, a prvak Hrvatske postat će spremnija i kvalitetnija momčad", ističe Bajić.

Mladost na naslov prvaka čeka od 2008. godine, a upravo Jug zaustavio ju je u zadnja dva finala. Dubrovčani žele isključivo naslov prvaka i ne zanima ih ništa drugo, a Jugov vratar Toni Popadić smatra kako su šanse u finalu 50:50.

"Prvu utakmicu ne dočekujemo u formi u kojoj smo se nadali. Malo smo poljuljani od poraza u finalu regionalne lige, u kojem nismo pokazali apsolutno ništa, ali što nam isto daje za pravo nadati se i vjerovati u naše slavlje u ovoj završnoj seriji. Mladost je momčad s vrhunskim pojedincima počevši od Marcelića koji je među najboljim golmanima na svijetu trenutno, zatim Radua koji s 38 godina igra u životnoj formi, preko vanjske linije što i Mladosti daje za pravo nadati se pozitivnom ishodu završne serije. Možda nekim rezultatima u Europi nisu pokazali ono najbolje, ali izuzetno su neugodan protivnik, pogotovo na Savi. U završnu seriju ulazimo sa šansama 50:50. Iako je Mladost u maloj psihološkoj prednosti zbog pobjede u finalu regionalne lige, naša je momčad sastavljena od prekvalitetnih i preiskusnih igrača da bi jedan poraz ostavio velik trag na nama. Tu su igrači koji su igrali brojna finala što na klupskoj, što na reprezentativnoj sceni, te će nama mladima pomoći kako bismo bili maksimalno spremni za sve što nas čeka na utakmici."

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!