Tenis

Petra Martić s najviše pobjeda na zemljanoj podlozi ove sezone

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Petra Martić s najviše pobjeda na zemljanoj podlozi ove sezone
Foto: EPA

Petra Martić igra odlično ove sezone na zemlji te je do sada na ovoj podlozi upisala samo jedan poraz na ukupno tri odigrana turnira...

U 11 odigranih mečeva na zemlji ove sezone, Petra Martić ima čak deset pobjeda. Martić je prva tenisačica na Touru koja je došla do dvoznamenkastog broja pobjeda na zemlji u 2019. godini.

U Madridu je još uvijek u igri, došla je do osmine finala gdje će danas igrati protiv Donne Vekić. Zanimljivo, bit će im to tek prvi međusobni dvoboj u karijeri, a to ujedno znači i da će Hrvatska imati predstavnicu u četvrtfinalu. S obzirom na formu, šteta što nisu dvije, ali treba ostati skroman.

Martić je na omjeru na zemlji 10-1, a jedina koja ju je svladala je Caroline Wozniacki u Charlestonu u polufinalu. Dankinja je bila bolja sa 6:3, 6:4.

U Charlestonu je pobjeđivala Amandu Anisimovu, Mandy Minellu, Jessicu Pegulu i Belindu Bencic, u Istanbulu na putu do titule bila je bolja od Tamare Zidanšek, Ane Bogdan, Kristine Mladenović, Margarite Gasparjan i Markete Vondroušove. U Madridu je svladala Garbine Muguruzu dok joj je Angelique Kerber predala meč bez borbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!