Tenis

Donna Vekić predala meč Petri Martić nakon tri gema trećeg seta

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Donna Vekić predala meč Petri Martić nakon tri gema trećeg seta
Foto: EPA

Prvi hrvatski dvoboj na WTA Touru između Petre Martić i Donne Vekić okončan je na žalost predajom, Vekić je zbog ozljede u trećem setu bila prisiljena predati meč...

Petra Martić nastavila je veliki pobjednički niz i upisala je 11. pobjedu u 12 izlazaka na zemljane terene ove sezone. Ovaj put porazila je Donnu Vekić koja je bila prisiljena predati meč u trećem setu kod vodstva Martić 3:0.

Vekić je uzela i liječnički time-out van terena, pokušala je igrati, ali nije se mogla normalno kretati i predala je meč nakon trećeg gema.

Prvi put sastale su se Vekić i Martić na WTA Touru, nikada ranije nisu međusobno igrale, a Martić je ušla u meč u odličnoj formi i sa serijom pobjeda na zemljanoj pobjedi. Fascinantno zvuči podatak kako je upravo Martić igračica s najviše zemljanih pobjeda ove sezone, prva je došla do broja od njih deset, a sada je stigla i 11.

Martić je imala bolji ulazak u meč, ali nakon što je povela s 4:1, dopustila je Donni povratak u set, a nakon toga i break za 5:4 te servis za set. Vekić to nije propustila i povela je sa 6:4.

U drugom setu Martić je prva došla do breaka, ali Vekić je odmah uzvratila i poravnala na 2:2. Nakon što je u šestom gemu Vekić još jednom izgubila servis, počeli su se javljati problemi, zatražena je uskoro i liječnička pomoć te je postalo jasno kako će susret biti vrlo brzo okončan.

Vekić nije mogla normalno igrati i nakon tri gema mučenja u trećem setu i dvostrukog breaka za Petru Martić, Vekić se odlučila za predaju i Petra prolazi u četvrtfinale.

U četvrtfinalu Martić će igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens koja je u tri seta bila bolja od Saisai Zheng.

WTA Madrid, osmina finala:
Petra Martić (Hrvatska) - Donna Vekić (Hrvatska) 4:6, 6:3, 3:0 predaja Vekić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!