Nogomet

Dalić: "Bilo je gotovo nemoguće zamisliti da Barcelona neće zabiti gol"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.05.2019.
Dalić: "Bilo je gotovo nemoguće zamisliti da Barcelona neće zabiti gol"
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić boravio je na Anfieldu gdje je pratio uzvratni susret između Liverpoola i Barcelone, a ostao je iznenađen vrlo lošim izdanjem Barcelone u drugom poluvremenu...

Dalić je bio na Anfieldu i imao je čast uživati u vrhunskom nogometnom događaju i pobjedi Liverpoola protiv Barcelone. Barcelona ga je razočarala igrom u drugom poluvremenu gdje je Klopp dobio prevagu ulaskom Wijnalduma.

"Bilo je gotovo nemoguće zamisliti da Barcelona neće zabiti gol. U prvom poluvremenu imala je tri-četiri sjajne prilike i Alisson je držao Liverpool na životu. U drugom dijelu sve se okrenulo, a ključno je bilo kada je Milner prešao na poziciju lijevog beka, a Wijnaldum ušao u vezu. Tu se sve okrenulo na Liverpoolovu stranu. Barceloni se dogodilo isto što i s Romom, u drugom poluvremenu nije ličila na sebe", ističe Dalić za Sportske novosti te dodaje kako Redsi nisu trebali izgubiti niti u Barceloni s tolikom razlikom.

"Liverpool ni u Barceloni nije smio izgubiti 3:0, to nije bio realan rezultat i ovo čudo u uzvratu je zasluženo, Liverpool potpuno zasluženo ide u finale. Svaka mu čast, bez tri ponajbolja igrača Salaha, Firmina i Keite riješio je utakmicu i otišao dalje."

Četvrti gol Liverpoola pokazao je u kakvom se Barcelona stanju nalazi. Alexander-Arnold počeo je odlaziti od lopte prepuštajući suigraču korner, ali kada je uočio da su Barcini igrači loše postavljeni i da ne gledaju, okrenuo se i odmah proigrao Origija koji zabija za 4:0.

"Nevjerojatno je da Barcelona primi onakav četvrti gol, ali to pokazuje u kakvom je psihičkom stanju bila. Niti puno lošija momčad ne smije primiti takav gol. Međutim tu treba istaknuti i Trenta Alexander-Arnolda koji je sjajno reagirao, uočio je slobodnog igrača i odmah izveo korner. Odlično je uočio da Barcelonini igrači nisu dobro postavljeni."

Nastupom Ivana Rakitića je zadovoljan te ističe kako je trebalo više pomoći suigrača.

"Rakitić je maksimalno odradio svoj dio posla, ali u ovakvim utakmicama svi moraju biti na razini, a Barcelona je u trkačkom segmentu bila u zaostatku. Nije bilo dovoljno trke, posebno prema nazad, Ivan to sve ne može pokriti. Promijenio je tri pozicije, igrao je desnog veznog pa lijevog veznog pa zadnjeg, a kasnije je opet otišao na stranu, Valverde je nešto pokušavao, ali nije išlo."

Dejan Lovren nije igrao, ali Dalić ne brine za njega.

"Lovren me ne brine, pun je samopouzdanja i sigurnosti. Jasno je i njemu da je teško ući u momčad koja ima sjajne rezultate, a dolazi kraj sezone. Bit će spreman za reprezentaciju. Ne brinem za Wales, Lovren nikada nije bio upitan."

I večeras će Dalić biti u Londonu i prisustvovati novom spektaklu, ovaj put na Stamford Bridgeu gdje Chelsea dočekuje Eintracht.

"Očekujem prvenstveno dobru utakmicu. Chelsea ima status blagog favorita zbog tih 1:1, ali pokazalo se u Ligi prvaka da favorita nema i da se sve može u sekundi okrenuti."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!