Košarka

Rimac: "Dok god se igra, dok god ne završi treća utakmica, Zadar ima šanse"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 10.05.2019.
Rimac: "Dok god se igra, dok god ne završi treća utakmica, Zadar ima šanse"
Foto: Pixsell

U subotu od 19 sati Cedevita će gostovati kod Zadra i tražiti pobjedu kojom bi prošla u finale PH. Prema riječima trenera Slavena Rimca, bit će to dobra utakmica u kojoj njegova momčad mora izaći potpuno motivirana kako bi završila sve u tri susreta...

Cedevita u subotu od 19 sati ima priliku završiti posao protiv Zadra i ponovno ući u finale Prvenstva Hrvatske. Nakon što je u prvom susretu slavila tek nakon produžetka, u drugom je pobijedila s visokih 39 razlike. Upravo ta utakmica, prema riječima trenera Slavena Rimca, nije pravi prikaz Zadra koji ima šanse sve dok ne završi treći susret. Rimac se nada da će njegovi igrači biti dovoljno motivirani da sve završe nakon tri utakmice.

"Definitivno Zadar nije odigrao kako može ovu zadnju utakmicu. Očekujemo njihovo puno bolje izdanje u trećoj utakmici. Sigurno da bi bilo glupo da kažem da nema nikakve šanse. Dok god se igra, dok god ne završi treća utakmica, oni imaju šanse. To tako treba gledati i mi to pokušavamo ukazati igračima. Tako to trebamo gledati i izaći motivirani da sve završimo u tri utakmice, a logično je i da će oni htjeti pokazati jedno puno bolje izdanje. Iskreno, nadam se da će obje ekipe biti raspoložene za igru i vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica."

Momčad je dobro pripremljena za igru Zadra. Ponovno očekuje tešku utakmicu gdje će, prije svega, dobrom obranom pokušati pronaći put do pobjede.

"Uvijek se može pokazati određena petorka onako malo nezgodna, s obzirom na to da igraju s tim višim postavama. Međutim, mislim da smo se mi i prije Zadra spremali na tu njihovu unutarnju igru i skok u napadu. Mislim da smo to u ove prve dvije utakmice dobro branili. Prva utakmica bila je malo slabija šuterski, a i što se tiče organizacije igre, a iz ove druge je od trenutka kad se prelomila bilo kakve zaključke glupo vaditi. Očekujem jednu zahtjevnu i tešku utakmicu, gdje će opet trebati pronaći put do pobjede s dobrom obranom, a da li možda i s nekim kvalitetnijim šutom i većim doprinosom Amerikanaca to ćemo vidjeti", dodao je Rimac.

KK Cedevita

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!