Rukomet

EHF izabrao Luku Cindrića i Andreu Kobetić za igrače mjeseca, među pet i Karačić

Mihaela Bradovski • petak, 10.05.2019.
EHF izabrao Luku Cindrića i Andreu Kobetić za igrače mjeseca, među pet i Karačić
Foto: EPA

Iza Luke Cindrića i Andree Kobetić je sjajan mjesec, u Ligi prvaka, odnosno EHF kupu, te su izabrani za najbolje igrače travnja u izboru EHF-a...

Luka Cindrić s Kielceom je izborio još jedan nastup na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu, a u oba susreta igrao je važnu ulogu. Protivnik je bio snažni PSG, no Kielce je odigralo briljantno u prvoj utakmici i s plus deset napravilo veliki korak prema prolazu.

"Puno mi znači vratiti se u Köln, iz ove arene imam lijepa sjećanja i nadam se da ću ih ponoviti s Kielceom. Bio bi to idealan kraj sezone. Tijekom nje imali smo puno problema s ozljedama, travanj je bio jako naporan, ali oduševljeni smo što smo uspjeli osigurati prolaz na završni turnir. Napravit ćemo sve da svladamo i Veszprem i dođemo u finale", kaže Cindrić i dodaje:

"Uvijek je lijepo kada dobijete priznanje za ono što prikazujete na parketu. Imao sam tešku sezonu s dosta ozljeda, ali još uvijek je mogu završiti na visokoj razini. Dat ću sve od sebe da to potvrdim na parketu."

Odlično je igrala i Andrea Kobetić u dresu Siofoka u EHF kupu. Kobetić je nakon do osvajanja titule pobjednica EHF kupa, sa Siofokom je u prvom finalnom dvoboju u Danskoj igrala 21:21 protiv Esbjerga.

"Travanj je bio jako težak za nas jer smo imali teške utakmice i u mađarskom prvenstvu i u Europi. Bilo je stresno i fizički i psihički, ali ušli smo u finale, a u prvenstvu ostvarili ciljeve. Drago mi je što sam dobila ovu nagradu i što je moj rad prepoznat. U svim EHF-ovim natjecanjima ima niz fantastičnih igračica i lijepo je kada tvoje ime iskoči", kaže Kobetić.

Rukometaši:
1. Luka Cindrić (CRO) - PGE Vive Kielce
2. Vladimir Cupara (SRB) - PGE Vive Kielce
3. Ludovic Fabregas (FRA) - Barça Lassa
4. Igor Karačić (CRO) - HC Vardar
5. Roland Mikler (HUN) - Telekom Veszprém KC

Rukometašice:
1. Andrea Kobetić (CRO) - Siófok Hungary KC
2. Lois Abbingh (NED) - Rostov-Don
3. Katrine Lunde (NOR) - Vipers Kristiansand
4. Stine Oftedal (NOR) - Györi Audi ETO KC
5. Iuliia Managarova (RUS) - Rostov-Don

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!