Košarka

Warriorsi i bez Kevina Duranta zaključili posao te izborili finale Zapada!

Petar Jenjić • subota, 11.05.2019.
Warriorsi i bez Kevina Duranta zaključili posao te izborili finale Zapada!
Foto: EPA

Košarkaši Golden State Warriorsa svladali su u šestoj utakmici Houston Rocketse sa 118:113 te tako prvi izborili finale Zapadne konferencije...

Bilo je pitanja kako će Golden State Warriorsi odigrali bez jednog od najboljih igrača lige Kevina Duranta. Slijedila je šesta utakmica protiv Houston Rocketsa koji su igrali na domaćem terenu, međutim, do pobjede pred svojim navijačima nisu uspjeli doći. Durantova 34 poena po utakmici su nadoknađena, a Warriorsi su po petu uzastopnu godinu ušli u finale Zapadne konferencije.

U vrlo zanimljivoj utakmici noćas su stigli do pobjede sa 118:113 te tako slavili s ukupnih 4-2 u seriji. Nakon vrlo slabog prvog poluvremena, vidjeli smo sjajno izdanje Stepha Curryja koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu aktualnih prvaka. U prve dvije četvrtine ostao je bez poena, u trećoj je ubacio tek deset, ali je zato eksplodirao u posljednjoj u kojoj je zabio 23 poena.

Bila je to ujedno i četvrtina u kojoj su Warriorsi stvorili prednost. Naime, na ulasku u posljednjih 12 minuta Rocketsi su imali pet koševa viška (87:82). Sve do same završnice bilo je izjednačeno, a Warriorsi su dvije i pol minute prije kraja imali dva koša viška (102:100). Međutim, sljedećih pet poena gostiju ubacio je Curry, domaćin je pogodio jednom, a na semaforu je stajalo 107:102. James Harden smanjio je na minus dva, da bi pobjedu 36 sekundi prije kraja praktički osigurao Klay Thompson svojom novom tricom.

Steph Curry s 33 poena i pet skokova predvodio je Warriorse, a pridružio mu se Klay Thompson s 27 poena (trica 7/13), dok je Andre Iguodala dodao 17 koševa i pet ukradenih lopti.

Najbolji je kod Rocketsa bio James Harden s 35 koševa, osam skokova, pet asistencija i četiri ukradene, ali i šest izgubljenih lopti. Chris Paul dodao je 27 poena, 11 skokova i šest asistencija, P.J. Tucker 15 koševa.

NBA:
Houston Rockets - Golden State Warriors 113:118 (2-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!