Automoto

Mercedesi i u Španjolskoj prebrzi: Bottasu pole position

Mihaela Bradovski • subota, 11.05.2019.
Mercedesi i u Španjolskoj prebrzi: Bottasu pole position
Foto: EPA

Nastavlja se bitka između Valtterija Bottasa i Lewisa Hamiltona, ali iz perspektive ostalih momčadi nastavlja se i najdosadnija sezona u povijesti. Nitko se ne može približiti Mercedesima koji su apsolutno dominantni...

Kako se u ovom trenutku čini, vijest sezone bit će ako se netko uspije domoći jedne od prve dvije pozicije u utrci ove sezone. U četiri dosadašnje utrke svaki put Mercedes je zauzeo prvo i drugo mjesto, a na najboljem je putu da to napravi i u Barceloni.

Valtteri Bottas uzeo je pole position i to odlično odrađenim kvalifikacijama, a drugo vrijeme ostvario je Lewis Hamilton.

Bottas može biti prezadovoljan odrađenim poslom, a trećeplasirani Sebastian Vettel bio je zadovoljan svojom vožnjom, ali ne i brzinom koju je imao.

"Razgovarao sam s Valtterijem i bio je zadovoljan svojim bolidom. Mi smo izvukli sve iz bolida, zadovoljan sam i nisam zadovoljan. Bolid se nije loše ponašao, ali nismo bili dovoljno brzi", istaknuo je Vettel.

Hamilton nije bio posebno zadovoljan svojom vožnjom, a na kraju je čestitao Bottasu na odlično odrađenom poslu.

"Stvarno sam uživao, adrenalin je rastao iz kruga u krug i jako sam zadovoljan. Sezona je odlično krenula i nadam se da će se tako nastaviti."

Kvalifikacije:
1. Valtteri Bottas (Mercedes)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Ferrari)
4. Max Verstappen (Red Bull)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!