Košarka

Sedme utakmice u najavi: Blazersi traže pobjedu kod Nuggetsa, Sixersi kod Raptorsa

Petar Jenjić • nedjelja, 12.05.2019.
Sedme utakmice u najavi: Blazersi traže pobjedu kod Nuggetsa, Sixersi kod Raptorsa
Foto: EPA

Pred nama su dvije sedme utakmice NBA doigravanja. U finale Zapada i dvoboj s Golden State Warriorsima pokušat će ući Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazerse, dok će društvo Milwaukee Bucksima u finalu Istoka željeti praviti Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi...

Božić je uranio nekih sedam i pol mjeseci za sve pratitelje NBA pred kojima su večeras dvije sedme utakmice polufinala Istočne i Zapadne konferencije. Prvo će na red doći Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi koji će se boriti za ulazak u finale Zapada protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa.

Jako puno toga vidjeli smo ranije u ovoj seriji pa tako i drugu utakmicu u NBA povijesti s četiri produžetka. Ipak, Denver je uspio prevladati poraz iz spomenutog susreta, no Blazersi su ipak uspjeli izboriti sedmu utakmicu. Na krilima Damiana Lillarda i C.J. McColluma stigli su do pobjede, a kada na to nadovežemo i odličan učinak Rodneyja Hooda, pobjeda je bila "zagarantirana".

Obje momčadi ostavit će sve na terenu i nikako se neće predavati, bez obzira na zaostatak. Tako da i od Denvera i od Portlanda očekujemo bogat napadački repertoar, a obje će ekipe nastojati što prije stvoriti razliku te lakše ploviti kroz utakmicu.

Očekujem tvrdu utakmicu, visoku energiju, borbu na život ili smrt da se igra protiv Golden Statea. Svi žele tu priliku. Osjećam da će ovo biti uzbudljiva utakmica visokog ritma koju moramo dobiti", kaže iz tabora Denvera Monte Morris.

Iz redova Blazersa svjesni su kako ih čeka težak posao, posebno što će igrati na gostujućem terenu.

"Za nas, sve je u prolasku dalje, održavanju sezone žive. Znamo da dolazimo u neprijateljsko okruženje protiv dobre ekipe. Igraju dobro kod kuće, ali već smo pobjeđivali tamo. Naš je fokus pobjeda", kazao je Damian Lillard u najavi susreta.

Drugi susret dana igra se u Torontu gdje će novo finale Konferencije tražiti Raptorsi koji će ugostiti Philadelphia 76erse. Pobjednici prethodnih šest utakmica imali su bolji postotak šuteva iz igre. Formula je tako jednostavna, tko bolje bude šutirao, doći će do pobjede. Čini se tako jednostavno.

Sixersi su u sedmim utakmicama trenutno na omjeru 6-9, a zanimljivo, na omjeru 1-8 kada su u pitanju gostujuće utakmice. Iako je posljednja takva igrana još 2012. godine, a nijedan od trenutnih igrača nije igrao za momčad, teško je zaobići činjenicu kako ekipa nema iskustva s takvim utakmicama.

Jedno je jasno, pobjeda i prolazak u finale su apsolutno najvažnija stvar.

"Ne zanima me, ovo je velika utakmica i samo želim pobijediti. Što god budem trebao napraviti, moram se pokazati i u obrani i u napadu. Samo želim doći do pobjede", kazao je Joel Embiid.

Povijest sedmih utakmica na strani je Toronto Raptorsa. Naime, domaće momčadi slavile su u 105 navrata, dok su tek 28 puta kao pobjednici izlazili gosti. Posljednji dvoboj u seriji ne bi trebao donijeti neke novosti. Obje momčadi svjesne su da mogu doći do pobjede ako budu igrale kao i do sada. Samo trebaju igrati dobro.

"Ova momčad Sixersa jako je talentirana i ako se izvučemo iz ovoga, možemo samo rasti, a mislim da je to dobra stvar. Volimo li posljednjih nekoliko dana? Naravno da nismo. Volimo li ovih nekoliko dana nakon što su nas "isprašili"? Ne baš, ali zato se čini kao šansa da možemo rasti", kazao je trener Raptorsa Nick Nurse.

Utakmica između Denvera i Portlanda kreće od 21:30 sati, dok će Toronto i Philadelphia igrati u 01:00 sat po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!