Rukomet

Kobetić: "Sva individualna priznanja su lijepa, ali ovo je ekipni sport i trofeji mi puno znače"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.05.2019.
Kobetić: "Sva individualna priznanja su lijepa, ali ovo je ekipni sport i trofeji mi puno znače"

Najbolja hrvatska rukometašica Andrea Kobetić napokon je došla do velikog europskog trofeja, sa Siofokom je osvojila Kup EHF-a...

Tijekom karijere često je proglašavana najboljom, ima pregršt individualnih priznanja, ali tek sada sa Siofokom uspjela je osvojiti europski trofej.

"Presretna sam, dobar je osjećaj. Dva puta su mi pobjegla finala s Vardarom u Ligi prvakinja, ali ovo treće u EHF kupu nije. Jako mi je drago zbog osvojenog trofeja, ponosan sam na sve cure, cijelu ekipu i klub. Naporno smo radile i zaslužile ovu nagradu. Ovaj trofej mi jako puno znači. Sva individualna priznanja su lijepa, ali ekipa je uvijek na prvom mjestu. Svaki osvojeni trofej tako ima posebnu vrijednost", dodaje Kobetić za Sportske novosti.

Hrvatska rukometašica ujedno je postala i najbolji strijelac EHF kupa, ove sezone postigla je 75 golova i prestigla Fauske iz Ikasta.

"Rekli su mi uoči finala da malo zaostajem za njom i da ću je vjerojatno prestići u ove dvije utakmice i uspjela sam. Protiv Dankinja smo vodile pravi rat na terenu, puno energije potrošeno je u obrani, ali smo držali utakmicu pod kontrolom. Imali smo ogromnu podršku s tribina i to nas je nosilo."

Siofoku je ovo najveći uspjeh u klupskoj povijesti, a u Mađarskoj se želi učvrstiti iza Györa koji je nedodirljiv.

"U najvišem rangu smo deset godina i sve se radi sustavno. Polako se ekipa pojačava iz godine u godinu, cilj nam je bio zauzeti drugo mjesto iza nedodirljivog Györa, ali za to nam je nedostajalo nekoliko igračica i FTC je bio ispred. Neke nove igračice su već dovedene za sljedeću sezonu, neke se planiraju dovesti i bit ćemo još jače", dodaje Kobetić.

Ona u Siofoku ostaje i sljedeće sezone.

"Ugovor je produžen i vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Probat ću uživati u toj zadnjoj sezoni. Ove sezone sam igrala skoro svaku utakmicu u punoj minutaži, nadam se da će se to promijeniti."

Foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!