Ostali sportovi

Toni Ljubić svjetski prvak, a Anamarija Grdić svjetska viceprvakinja u sprintu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.05.2019.
Toni Ljubić svjetski prvak, a Anamarija Grdić svjetska viceprvakinja u sprintu

Na Svjetskom prvenstvu U18 u Češkoj dijelile su se medalje u disciplini sprint za juniore i juniorke, a nhrvatski predstavnici napravili su odličan posao osvojivši zlatnu i srebrnu medalju!

Nezaustavljivi Toni Ljubić do zlata je došao pobjedama u prvom kolu nad Talijanom Verdossom gdje je u sudden victoryju bio bolji s 20:19, u osmini finala također igrom u sudden victoryju protiv Čeha Fabika 20:16, u četvrtfinalu 2:0 u setovima svladao je Mađara Karba. U polufinalu napeto je bilo s Nijemcem Walzom, ali borbeni Toni u sudden victoryju srušio je 24 čunja, pa Nijemac sa svojih skromnih 15 nije imao šanse.

U finalu Tonija je dočekao Slovak Banik koji je također krenuo opasno od samog početka, ali protiv Tonija ni on nije imao šanse i sa 2:0 u setovima Toni je zasluženo odnio titulu prvaka svijeta.

S druge strane kod juniorki, Anamarija Grdić krenula je oštro od prvog kola, gdje je svladala Mađaricu Soltesz 2:0 u setovima, u osmini finala Poljakinju Ciszewsku također 2:0, u četvrtfinalu Poljakinju Buchol također 2:0 u setovima. U polufinalu malo je teže ipak bilo protiv Francuskinje Chapotot, ali je Anamarija izborila finale u sudden victoryju rezultatom od 20:19. Iako je odlično igrala i u finalu, nažalost kugla je bila na strani Mađarice i rezultatom u sudden victoryju s 18:20 Anamariji je pripalo drugo mjesto.

U juniorskoj konkurenciji predstavljala nas je još i Iva Vukošić koja je nažalost u 1. kolu izgubila od Rumunjke Budoi, a kod juniora Karlo Zekić kojeg je zaustavio Austrijanac Kofler nakon 3. runde sudden victoryja rezultatom 55:57 i Karlo Boroš koji je nesretno ispao u osmini finala od Nijemca Alexa.

Danas (15.05) je na redu pojedinačno finale gdje nastupaju juniorke Ivana Neralić, Vana Varga i Anamarija Grdić te juniori Lovro Buzov, Toni Ljubić i Karlo Boroš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!