Košarka

Bucks vs. Raptors - Antetokounmpo vs. Leonard

Branimir Korać • srijeda, 15.05.2019.
Bucks vs. Raptors - Antetokounmpo vs. Leonard
Foto: EPA

Dvojica najboljih igrača Istočne konferencije bit će na suprotnim stranama, borit će se izravno jedan protiv drugog i obilježit će ovu seriju. Giannis Antetokounmpo na jednoj i Kawhi Leonard na drugoj strani garancija su spektakla...

Milwaukee Bucksi i Toronto Raptorsi borit će se za nastup u finalu lige te titulu prvaka Zapadne konferencije. Bucksi u ovu seriju ulaze s prednosti u svježini, za razliku od Raptorsa imali su dvije serije koje su rutinski riješili. I dok su Pistonse doslovno pregazili u posve neravnopravnoj seriji, očekivalo se da će imati puno više posla protiv Boston Celticsa, ali nije bilo tako. Boston je dobio prvu utakmicu uvjerljivo, a kasnije su Bucksi bili puno raspoloženiji.

S druge strane Raptorsi su imali dosta teži posao. Niti u prvoj rundi nisu prošli metlom, izgubili su prvu utakmicu protiv Magica, ali nakon toga su se konsolidirali i povezali četiri pobjede. Prave muke za njih, a poslastica za neutralne promatrače, bila je serija protiv Philadelphije. Ona je otišla u sedam utakmica, a odlučena je epskim ubačajem Kawhija Leonarda sa zvukom sirene.

Leonard je briljirao tijekom cijele serije, način na koji nosi Raptorse je fantastičan i najbolji je na obje strane parketa. Igrao je odlično u regularnom dijelu sezone, ali njegova igra u doigravanju je za razinu iznad i stvarno ga je gušt gledati. Raptorsi su potpuno ovisni o njemu, ali on sam neće biti dovoljan za Buckse. Očekuje se još veći doprinos Kylea Lowryja, Marca Gasola i Dannyja Greena prije svih i samo tako Raptorsi će moći preko Bucksa. Ovaj put one man show neće biti dovoljan.

S druge strane je Giannis Antetokounmpo, Greek Freak, košarkaška Caster Semenya u smislu atletskih mogućnosti. Bit će vrlo interesantno pratiti njihov dvoboj, a tko više povuče i bude bolji, vrlo vjerojatno će odvući seriju na stranu svoje momčadi.

Leonard u ovoj seriji u prosjeku ubacuje gotovo 32 poena i drugi je strijelac doigravanja, a Antetokounmpo ne zaostaje puno i na prosjeku je od gotovo 28 poena i 12 skokova po susretu. Prednost Grka je u minutaži, nije igrao toliko kao Leonard i imao je veću pomoć s klupe. No treba uzeti u obzir i da je Toronto imao neizvjesnije utakmice i bilo je manje prostora za odmor.

Giannis ima pouzdanije pomoćnike

Antetokounmpo definitivno dobiva veću pomoć u napadu nego Leonard. Zvijezda Bucksa uvijek se može pouzdati i u Khrisa Middletona, Erica Bledsoea, vratio se i Malcom Brogdon, Kawhi nema takav luksuz. Pascal Siakam mu je puno pomagao tijekom sezone, ali imao je problema s ozljedama i kao da igra pod ručnom u zadnje vrijeme. Danny Green ima problema sa šutom u doigravanju, Marc Gasol napadački nije velika prijetnja, bio je puno opasniji u Memphisu, a Kyle Lowry imao je boljih napadačkih izdanja.

Bucksi će u svakom slučaju lakše preživjeti skromniji napadački dan Antetokounmpa nego Raptorsi Leonardov. Više je kandidata za 20 plus poena kod Bucksa i imaju nekolicinu igrača koji mogu eksplodirati i preuzeti ulogu prve napadačke opcije. Raptorsi su tu dosta tanji.

Bucksi bolji u regularnoj sezoni

Ove sezone Raptorsi i Bucksi susreli su se četiri puta. Bucksi su tri puta slavili, kod kuće su bili bolji sa 124:109 te u gostima dva puta sa 104:99 i 105:92. Raptorsi su jedinu pobjedu upisali početkom siječnja kada su slavili u gostima sa 123:116 unatoč 43 poena i 18 skokova Antetokounmpa.

Ovo će biti sasvim drugačija serija, drugačiji intenzitet i tu bi do izražaja mogao doći dokazani Leonardov pobjednički mentalitet. Leonard je i u Spursima bio lider i igrač koji je vukao na obje strane parketa. Antetokounmpo tek mora pokazatri da ima to isto što i Leonard ima, tek mora potvrditi da je u ovakvim utakmicama igrač prevage koji može praktički na svoju ruku odvesti momčad do kraja. Leonard upravo to radi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!