Košarka

Na današnji dan: Prvo veliko Jordanovo NBA priznanje

Branimir Korać • četvrtak, 16.05.2019.
Na današnji dan: Prvo veliko Jordanovo NBA priznanje

Michael Jordan najbolji je igrač svijeta svih vremena po mišljenju mnogih, a nakon što je oduševljavao već na sveučilištu, nastavio je to činiti od prve sezone u NBA ligi...

Tek kao treći izabran je na NBA draftu 1984. godine, ispred njega bili su Hakeem Olajuwon i Sam Bowie, Michael Jordan došao je u ligu i od prve sezone pokazao kako će vrlo brzo vladati.

Iako je vodio bitku s Olajuwonom tijekom cijele sezone i izmjenjivali su se s nagradama za rookieja mjeseca, Jordan je na današnji dan 2015. godine zaradio svoje prvo veliko NBA priznanje. Proglašen je za najboljeg novaka sezone 1984/1985.

Tu prvu sezonu u NBA ligi ušao je s Bullsima u doigravanje i ispao u prvoj rundi 3-1 protiv Milwaukee Bucksa dok je Olajuwon s Rocketsima također izletio u prvoj rundi i to s 3-2 protiv Jazzera.

Bez obzira na to, iza njega je bila fantastična sezona. Kao rookie igrao je svih 82 utakmice u regularnom dijelu te četiri u doigravanju te je prosječno ubacivao 28.2 poena uz 6.5 skokova i 5.9 asistencija po susretu. U doigravanju je dodao 29.3 poena, 5.8 skokova i 8.5 asistencija po utakmici.

Sve to nije mu bilo dovoljno za ulazak u prvu petorku lige, na bekovskim pozicijama ispred njega bili su Isaiah Thomas i Magic Johnson, a Jordan je završio u drugoj petorci u društvu Terryja Cummingsa, Ralpha Sampsona, Kareema Abdul-Jabbara i Sidneyja Moncriefa.

Zato mu nije izmakla titula najboljeg rookieja i logično mjesto u najboljoj petorci novaka. Bio je jednom i igrač tjedna, on i Olajuwon podijelili su po tri nagrade za rookieja mjeseca, a na kraju je ipak Jordan dominantno i zasluženo odnio titulu najboljeg novog igrača u sezoni 1984/1985.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!