Nogomet

Fiolić prvak Belgije, Leko ispao iz borbe za titulu kolo prije kraja

Branimir Korać • četvrtak, 16.05.2019.
Fiolić prvak Belgije, Leko ispao iz borbe za titulu kolo prije kraja
Foto: EPA

Genk je novi prvak Belgije. U predzadnjem kolu Lige za prvaka bio mu je dovoljan remi 1:1 u gostima kod Anderlechta nakon što je Club Brugge poražen kod Standarda iz Liegea...

Belgijci su odradili susrete devetog kola Lige za prvaka nakon kojeg je pala odluka o prvaku. Genk odnosi titulu i za to mu je bio dovoljan tek bod u gostima u Bruxellesu. Club Brugge nije napravio ništa u Liegeu i porazom od Standarda 2:0 oprostio se od borbe za naslov prvaka.

Genk je gostovao kod Anderlechta, ali bilo je teško za očekivati da će Anderlecht baš sad odjednom proigrati i izgledati suprotno onom kako izgleda najvećim dijelom sezone.

Genk je poveo već u 11. minuti golom Heynena, a domaćin je do kraja samo poravnao preko Bolasiea.

Ivan Santini odigrao je cijelu utakmicu kod Anderlechta, a kod novog prvaka Ivan Fiolić ostao je na klupi.

Na klupi su cijelu utakmicu ostali i Alen Halilović i Karlo Letica. Standard je tu slavio s 2:0 i izbacio Club Brugge iz borbe za naslov prvaka.

Da stvar bude poraznija po Club Brugge, domaćin je od 30. minute igrao bez isključenog Faija, više od sat vremena Standard je igrao s igračem manje, ali i tako je uspio postići dva gola, oba je zabio Razvan Marin. Prvi iz kaznenog udarca, a drugi iz slobodnjaka iz velike udaljenosti.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!