Rukomet

Podravka Vegeta u svom 26. finalu Kupa, prijete joj Sesvećanke

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2019.
Podravka Vegeta u svom 26. finalu Kupa, prijete joj Sesvećanke
Foto: Pixsell

Nastup u ženskom finalu Kupa izborile su Podravka Vegeta uvjerljivom pobjedom nad varaždinskom Kokom 35:21 (19:11) te Sesvete Agroproteinka, koja je u polufinalu slavila nad Murvicom rezultatom 32:20 (16:9). Finale je na rasporedu u sportskoj dvorani Žatika u subotu, 18. svibnja s početkom od 17:30 sati...

Rukometašice Podravke plasirale su se u svoje 26. finale Hrvatskog rukometnog kupa. Ekipa iz Koprivnice nije imala većih poteškoća u poluzavršnici i slavila je protiv Koke 35:21 (19:11).

Inače Podravka i Koka igrale su polufinale i prošle godine u Kupu u Umagu i tada je ekipa iz Koprivnice slavila 30:23. Bilo je stoga zanimljivo vidjeti je li se nešto promijenilo u odnosu snaga.

Konačnih 35:21 realan je odnos onoga što se vidjelo na terenu. Po šest pogodaka za Podravku postigle su Ana Debelić i Dejana Milosavljević, a kod Koke najefikasnija je bila Katarina Mrazović sa sedam pogodaka. Podravkašice su tako prema očekivanju stigle do finala i pokušat će u subotu doći do dvostruke krune.

Drugi polufinalni susret između Sesveta Agroproteinke i Murvica bio je znatno zanimljiviji. Uloga favorita pripala je sastavu iz Sesveta zbog vrijednosti ekipe, ali i zbog toga što su u oba ligaška ogleda ove sezone Sesvećanke slavile. Ali kako Kup često piše čudne priče i donosi mnoga iznenađenja, tako su i rukometašice iz Crikvenice vjerovale da mogu do uspjeha karijere. Osobito stoga jer su imale glasnu i lijepu podršku svojih simpatizera s tribina.

Ono što se treba priznati rukometašicama iz Crikvenice je silna borbenost. Niti jednoga trenutka nisu posustale. Na drugoj strani Bernarda Čalušić iskusno je vodila igru Sesveta, ubrzavala kada je trebalo, preuzimala odgovornost u ključnim trenucima. Murvica je u završnici ostala i bez prvog strijelca Ivone Skorić koja je stradala u jednom sudaru, pa je sesvetski sastav digao prednost na plus deset pet minuta prije kraja. Čak 11 igračica Sesveta upisalo se među strijelce. Najviše puta pogađala je Bernarda Čalušić, sedam iz deset pokušaja. Kod Murvice sedam pogodaka, također iz deset udaraca Ivona Skorić. Vrijedi spomenuti da su vratarke ekipe iz Sesveta zabilježile 11 obrana. Na drugoj strani Sara Mandekić osam.

Sesvetama je to drugo finale Kupa u povijesti. 2011. godine u Samoboru izgubile su od Podravke 39:24, a sada ostaje vidjeti što će im donijeti Žatika.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!