Ostali sportovi

Tomislav Pucar nije iznenadio Karlssona, zadovoljio se broncom u Zagrebu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 18.05.2019.
Tomislav Pucar nije iznenadio Karlssona, zadovoljio se broncom u Zagrebu
Foto: Pixsell

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar (43. na svijetu) osvojio je broncu na Zagreb Openu, u polufinalu bolji je bio Šveđanin Karlsson s 4:1 (9, -8, 10, 7, 5), inače 32. igrač svijeta.

Hrvatski reprezentativac je najveću priliku imao je kod 1:1, nije iskoristio set loptu i servis, a Šveđanin je nakon tog seta bio sve bolji. No, Pucar itekako može biti zadovoljan, to mu je druga brončana medalja unutar dva mjeseca, a prvi je Hrvat od 2013. koji je osvojio medalju na domaćem ITTF turniru.

"Bio je veliki favorit u ovom meču jer sam već izgubio nekoliko puta od njega. No, čak sam imao neke šanse. Prvi set sam kod 9:9 imao dva svoja servisa, drugi set sam vodio 10:9 i servis. Malo kriva odluka na servisu i nisam iskoristio tu prednost. On je jednostavno bio bolji, nije radio nikave greške. Za mene ovo je odličan turnir, dobio sam neke dobre igrače iako su lošiji od mene na svjetskoj rang listi. Slijede klupske obaveze u Njemačkoj, pripreme, turniri u Kini i Hong Kongu pa Europske igre, pa opet turniri u Južnoj Koreji i Australiji", istaknuo je Pucar.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!