Tenis

Klasik u finalu: Nadal dominira u Rimu, iza Đokovića još jedan težak meč

Branimir Korać • subota, 18.05.2019.
Klasik u finalu: Nadal dominira u Rimu, iza Đokovića još jedan težak meč
Foto: EPA

U finalu turnira u Rimu igrat će Novak Đoković i Rafael Nadal. Đoković je trebao tri seta za ulazak u finale, a Nadal je protiv težeg protivnika slavio u dva seta...

Rafael Nadal i u polufinalu je pokazao klasu i pregazio Stefanosa Tsitsipasa za ulazak u finale turnira u Rimu. Nadal je odradio još jedan vrhunski meč te mu se u Rimu još nitko nije približio i samo je potvrdio fantastičnu formu uoči Roland Garrosa.

Stefanos Tsitsipas svladao ga je u Madridu prije tjedan dana, a sada mu je Nadal uzvratio i to na pravi način. Glatkih 6:3, 6:4, ranim breakovima u oba seta i bez izgubljenog servisa. Ovaj put Nadal je bio puno oprezniji, mirniji i precizniji te nije dopustio iznenađenje.

U finalu ga čeka Novak Đoković, još jedan veliki dvoboj njih dvojice. Zadnji put susreli su se na Australian Openu ove godine, a Đoković je bio vrlo uvjerljiv sa 6:3, 6:2, 6:3. Prije godinu dana u Rimu zadnji put su se susreli na zemlji, bilo je to u polufinalu, a tu je Nadal slavio sa 7:6, 6:3.

Do ovogodišnjeg finala Đoković je došao pobjedom protiv Diega Schwartzmana u tri seta. Ovo mu je drugi uzastopni meč u tri seta dok je Nadal odradio sve svoje mečeve u dva seta i to uz vrlo mali broj izgubljenih gemova.

Schwartzman je Đokoviću uzeo drugi set u tie-breaku, borio se i mučio prvog igrača svijeta, ali Novak je ipak izdominirao trećim setom i prošao u finale.

Rim, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 8) 6:3, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Diego Schwartzman (Argentina) 6:3, 6:7(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!