Košarka

Novi preokret Warriorsa u drugom poluvremenu, prvaci na korak do novog finala

Petar Jenjić • nedjelja, 19.05.2019.
Novi preokret Warriorsa u drugom poluvremenu, prvaci na korak do novog finala
Foto: EPA

Golden State Warriorsi upisali su i treću pobjedu protiv Portland Trail Blazersa te tako stigli na korak do novog velikog NBA finala. Aktualni prvaci slavili su rezultatom 110:99...

Na korak do petog uzastopnog NBA finala stigli su Golden State Warriorsi koji su noćas slavili na gostovanju kod Portland Trail Blazersa sa 110:99. Četvrta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak i čini se da bi prema svemu prikazanom to trebao biti kraj ove sezone za Blazerse.

Domaćin je odigrao izvrsno prvo poluvrijeme u kojem se nijednom nije našao u zaostatku. Tako je nakon prve četvrtine imao dva koša viška (29:27), a to se u završnici druge dionice popelo i na 18 razlike. Poluvrijeme su Blazersi zaključili s 13 koševa viška (66:53).

Međutim, uslijedio je novi preokret Warriorsa, kao što je to bio slučaj u drugoj utakmici. Treću četvrtinu dobili su s 29:13 pa su tako na ulasku u posljednjih 12 minuta imali tri poena prednosti (82:79). Do kraja susreta prednost je samo rasla, a Blazersi nijednom više nisu vodili.

Steph Curry predvodio je Warriorse s 36 poena i šest skokova, dok je Draymond Green dodao 20 koševa, 13 skokova, 12 asistencija i četiri ukradene lopte. Bio je to njegov sedmi triple-double u doigravanju. Klay Thompson dodao je 19 poena, pet skokova i pet asistencija.

C.J. McCollum ubacio je 23 poena uz pet asistencija za Blazerse, Damian Lillard dodao je 19 koševa, šest skokova i šest asistencija, a Meyers Leonard 16 poena.

NBA, finale Zapada:
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 99:110 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!