Košarka

Raptorsi do pobjede nakon dva produžetka, Kawhi i uz bolove nosio Toronto

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.05.2019.
Raptorsi do pobjede nakon dva produžetka, Kawhi i uz bolove nosio Toronto
Foto: EPA

Toronto Raptorsi smanjili su na 2-1 u seriji finala Istočne konferencije slaveći u trećoj utakmici 118:112 nakon drugog produžetka predvođeni izmučenim Kawhijem Leonardom...

Iako vidno umoran i uz bolove u koljenu, Kawhi Leonard odigrao je još jednu veliku utakmicu. U prvoj četvrtini osjetio je koljeno, zašepao odmah nakon doskoka i kretanja prema obrani, ali unatoč bolovima i vidnom umoru igrao je čak 52 minute i još u drugom produžetku ubacio osam poena.

"Dobro se osjećam, to je play-off, svi osjećaju bolove", istaknuo je nakon susreta Leonard koji bi vjerojatno bio pod upitnikom za četvrtu utakmicu, ali ovdje si Raptorsi nemaju taj luksuz.

I dok je Leonard odigrao veliku utakmicu, na drugoj strani neraspoložen je bio Giannis Antetokounmpo. Raptorsi su ga dobro zatvorili i izbacili van sa šest prekršaja na početku drugog produžetka.

Problema s osobnim pogreškama imao je i Toronto. Još u četvrtoj dionici šesti prekršaj zaradili su Kyle Lowry i Norman Powell, a mogli su mirno dovršiti posao u regularnom dijelu. Naime sedam sekundi prije kraja susreta Pascal Siakam promašio je dva slobodna bacanja i ostavio Milwaukeeju priliku za produžetak koju koristi Khris Middleton i poravnava na 96:96.

Što je Siakam ovdje pokvario, popravio je u drugom produžetku kada je 40 sekundi prije kraja blokirao pokušaj Brooka Lopeza za poravnanje nakon čega je Leonard ubacio za 114:110 i odveo Raptorse do pobjede.

Inače, najvećim dijelom susreta Raptorsi su bili u vodstvu, imali i dvoznamenkastu prednost, ali Bucksi su konstantno bili za petama unatoč večeri za zaborav Antetokounmpa, Middletona i Erica Bledsoea. Spomenuti trio šutirao je iz igre 11/48, Giannis je dodao i osam izgubljenih lopti, a Bledsoe pet.

Kawhi Leonard predvodio je Raptorse s 36 poena, devet skokova i pet asistencija, Siakam je dodao 25 poena i 11 skokova, a Marc Gasol 16 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Kod Bucksa George Hill ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a Malcolm Brogdon 20 poena uz pet skokova. Antetokounmpo je imao 12 poena, 23 skoka i sedam asistencija.

NBA:
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118:112 dva produžetka (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!