Nogomet

Bjelica: "Vjerujem da ćemo ugroziti Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo zadnji put"

Mihaela Bradovski • utorak, 21.05.2019.
Bjelica: "Vjerujem da ćemo ugroziti Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo zadnji put"
Foto: FaH

Uoči finala Kupa koje će se odigrati u srijedu u Puli, Modri s razlogom pucaju od optimizma. Nenad Bjelica očekuje od svoje momčadi osvajanje trofeja...

Dinamo spremno dočekuje dvoboj protiv Rijeke u finalu Kupa. Nenad Bjelica cijeni Riječane, ali je svjestan kako je Dinamo favorit.

"Jako se radujemo utakmici i jedva čekamo da počne. Spremni smo, a osim Muse cijela je momčad na raspolaganju. Želimo kao i svaki put do sada dati sve od sebe i pobijediti. Imamo protivnika koji je ove godine pokazao da je uz Dinamo najbolja ekipa u Hrvatskoj, a to se vidjelo i u našim međusobnim utakmicama - bile su dosta izjednačene i detalji su odlučivali. Poštujemo ih maksimalno, ali vjerujemo da ćemo biti bolji u finalu i osvojiti Kup."

Bjelica očekuje sličan nastup Rijeke kao i u prošlom dvoboju na Rujevici.

"Pokazali su u zadnjem susretu, a i prije kad su igrali sustave 4-3-3 ili 4-2-3-1 da mogu biti dobri i opasni kako god igraju. Vidjet ćemo kako će se postaviti u finalu Kupa, bit ćemo spremni na sve mogućnosti. Ono što je važno je to da moja ekipa bude na visokom nivou i da ispune sve zadatke sa stopostotnom odgovornošću i velikim angažmanom. Vjerujem da onda neće izostati rezultat."

Dinamo će igrati svoju igru i Bjelica tvrdi kako će i ovaj put Modri tražiti pogotke i igrati otvoreno.

"Želimo ponoviti utakmicu kao prije desetak dana, dominirati i stvarati šanse. Vjerujem da ćemo ugroziti vratara Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo pred golom zadnji put. Njihov golman bio je igrač utakmice u sva tri susreta kada nismo slavili. Vjerujem da ćemo biti bolji od njega i od cijele Rijeke. Treba nam koncentracija od prve do zadnje minute. Moja ekipa je cijele sezone imala toliko izazova, važnih ispita, povijesnih utakmica... Pred nama su bili krizni jesenski mjeseci, pa izazovi na proljeće, zadatak da osiguramo naslov prvaka, pa Europa. Pokušavamo uvijek sve izazove riješiti na najbolji mogući način i to nam je do sada uspijevalo. Vjerujem da ćemo svladati Rijeku, nadam se uz veliku potporu naših navijača. Nadam se da ćemo doći do toliko željenog Kupa."

U ovaj susret Dinamo ualzi kao favorit, ali Bjelica tvrdi kako ne osjeća psihološki pritisak.

"Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problem s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj. Kad igraš u Dinamu, moraš se znati nositi s tim. Imamo titulu, želimo duplu krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Sjajna je atmosfera u ekipi i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi momci se mogu nositi sa svakim pritiskom."

Emir Dilaver očekuje još jednu tešku utakmicu, ali vjeruje u pobjedu svoje momčadi.

"Znamo točno što nas čeka u Puli. Četiri puta smo igrali s njima, podjednake su bile situacije u svim ogledima. Spremni smo i dat ćemo sve od sebe da im ne damo šanse za prilike i golove. Vjerujem da ćemo pobijediti i osvojiti Kup, imamo puno samopouzdanja i to je to. U Rijeci uvijek čekaju na naše greške, ali za nas neće biti problema jer ćemo biti maksimalno koncentrirani."

Posebnu pozornost Modri će morati obratiti na riječku tranziciju gdje je protivnik vrlo jak.

"Imaju veliku kvalitetu u napadu, imaju dosta kvalitete u prvoj liniji, zato i zabijaju toliko golova. Brzi su u tranziciji, imaju igrače koji to mogu završiti. Znamo što nas čeka, zato smo fokusirani kako nam se to ne bi dogodilo. Mi imamo kontinuitet cijelu sezonu i tako će biti sutra. Imamo dobru ekipu, dobar stožer, iskusne kvalitetne igrače - zato imamo visok nivo i tako igramo", dodao je Dilaver, a prenosi Dinamova stranica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!