Rukomet

Kraj velike karijere: Momir Ilić odlazi u mirovinu

Branimir Korać • utorak, 21.05.2019.
Kraj velike karijere: Momir Ilić odlazi u mirovinu
Foto: EPA

Bivši srpski reprezentativac i MVP Europskog prvenstva iz 2012. godine, Momir Ilić, završio je igračku karijeru i odlazi u mirovinu...

Igrač koji je bio dio onog dominantnog Kiela koji je dominirao europskim rukometom u to vrijeme, Momir Ilić, završio je karijeru i odlučio se za odlazak u igračku mirovinu.

Ilić karijeru završava u dresu mađarskog Veszprema gdje će najvjerojatnije ostati na nekoj funkciji i nakon završetka karijere. Iz Veszprema potvrđuju takvu mogućnost, a uprava kluba uskoro će o tome donijeti odluku.

Široj rukometnoj javnosti predstavio se odličnim nastupima u dresu Velenja gdje je u Ligi prvaka postigao 91 gol u dvije sezone u ovom natjecanju.

Zatim je preselio u redove Gummersbacha s kojim je u prve dvije sezone igrao Ligu prvaka, treću je nastupao u EHF kupu da bi 2009. godine preselio u Kiel čiji je bio važan kotačić u osvajanju dvije Lige prvaka i tri naslova prvaka Njemačke.

Od 2013. godine je u Veszpremu u čijem je dresu došao i do titule najboljeg lijevog vanjskog i najboljeg strijelca Lige prvaka.

U dresu Veszprema upisao je 266 utakmica i 1162 gola, a za Srbiju je odigrao 125 utakmica i postigao 456 golova. Najveći uspjeh mu je drugo mjesto na Europskom prvenstvu 2012. godine kada je proglašen i za MVP-a Prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!