Košarka

Gasol: "Ne smijemo im dopustiti da uđu u ritam i iskoriste tranziciju jer su tu jako opasni"

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2019.
Gasol: "Ne smijemo im dopustiti da uđu u ritam i iskoriste tranziciju jer su tu jako opasni"
Foto: EPA

Toronto Raptorsi upisali su pobjedu i u četvrtoj utakmici serije finala Istoka i poravnali su na 2-2. Ovaj put imali su širi izbor raspoloženih igrača i zasluženo slavili 120:102...

Jedan od onih koji su dali veliki doprinos u ovoj pobjedi je i Marc Gasol koji je odradio vrlo dobru utakmicu te upisao 17 poena, sedam asistencija i pet skokova.

"Moramo nastaviti s istom energijom i u Milwaukeeju. Bitno je da pokušamo igrati jednako agresivno i u obrani i u napadu kao i ovdje, ne smijemo im dopustiti da uđu u ritam i iskoriste tranziciju jer su tu jako opasni. Prve dvije utakmice u Milwaukeeju izgubili smo zbog velikih padova koncentracije."

Gasol upozorava da se ti padovi koncentracije nipošto ne smiju ponoviti i u utakmici broj pet.

"Skupo smo platili padove u igri u ta prva dva susreta. Oni su vrlo disciplinirala momčad koja će uvijek pronaći dobar šut."

U četvrtoj utakmici velika podrška došla je s klupe koja je ubacila 48 poena, točnije toliko su upisala trojica koji su nastupili u "živoj utakmici".

"Klupa je bila sjajna, to nisu samo igrači s klupe već su naše vrlo važne karike i sretni smo što imamo takve igrače s puno samopouzdanja i iskustva. Mlađi igrači možda nemaju toliko iskustva, ali oni poput Freddyja VanVleeta imaju ogromno srce."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!