Ostali sportovi

Hrvatski kuglači nadigrali Talijane i ušli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 22.05.2019.
Hrvatski kuglači nadigrali Talijane i ušli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatska muška kuglačka reprezentacija bila je uspješnija od talijanske u osmini finala Svjetskog prvenstva te je izborila četvrtfinale gdje je čeka Mađarska...

Utakmica seniora protiv Italije završila je pobjedom Hrvatske, čime su dečki osigurali ulazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Krenulo se odmah oštro, a utakmicu su otvorili Branko Manev i Alen Kujundžić. Branko Manev uzeo je sve setove suparniku i s 4:0 i 649 srušenih čunjeva lako uzeo bod kombinaciji Mair/Posch koji su imali tek 568 srušenih čunjeva. Alen Kujundžić imao je nešto težeg protivnika Wolfganga Baasa koji je uvijek bio u srušenim čunjevima tu negdje, no s 3:1 u setovima i sa 637:634 Alen je uzeo poen.

U drugom paru nastupili su Luka Bolanča i Luka Požega. Nakon malo slabijeg starta i gubitka prvog seta od Michaela Ladurnera, Bolanča je vrhunskom igrom dobio preostala tri seta i sa 656 srušenih čunjeva bio najbolji igrač ekipe. Luka Požega je krenuo odlično u prvom setu i isti osvojio, no ostale setove je uzeo Oswald Kofler koji je s 3:1 i sa 620:602 uzeo poen za Italiju.

U zadnjem paru Dario Radoš i Damir Ceković su odradili dobar posao, iako je Radoš igrao odlično, ali 628 srušenih čunjeva nisu bili dovoljna prijetnja Arminu Eggeru koji je uzeo tri i pol seta i sa 657 srušenih čunjeva uzeo drugi poen za Italiju. Damir Ceković protiv Petera Gilga je igrao dobro, a setove su osvajali naizmjenice. U konačnici s istim brojem setova (2:2) Damir je ipak bio bolji u čunjevima te je s 595:580 potvrdio ulazak Hrvatske u četvrtfinale. Utakmica je u konačnici završila 6:2 u poenima za Hrvatsku, 3767:3639 u srušenim čunjevima i 2:0 u bodovima.

Utakmicu s Mađarima dečki igraju 23. svibnja (četvrtak) u 11:30.

FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!