Košarka

Rimac: "Cibona je pokazala više želje, bila je koncentriranija i svježija"

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2019.
Rimac: "Cibona je pokazala više želje, bila je koncentriranija i svježija"
Foto: FaH

Cibona je upisala pobjedu protiv Cedevite i povela s 1-0 u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva. U Domu Dražena Petrovića slavila je 88:84...

Nakon susreta iz redova Cedevite morali su priznati kako je pobjeda Cibone bila posve zaslužena. Slaven Rimac traži od svojih igrača veću koncentraciju i manje padova u igri.

"Cibona je, bez obzira na to što smo upozoravali da neće biti jednostavno, pokazala puno više želje, bili su koncentriraniji i svježiji, pogotovo u startu utakmice. Uvijek je teško kada moraš stizati rezultat. U trećoj četvrtini je u jednom trenutku bilo 19 razlike, a to je teško stići protiv bilo koje ekipe. Čak smo preokrenuli, ali ostali smo na kraju bez snage i uveli se u nervozu. Jednostavno nas sitnice bespotrebno prelagano izbace iz takta", prenosi Cedevitina stranica riječi Rimca.

Marko Banić složio se s trenerom i čestitao je Ciboni na zasluženoj pobjedi.

"Prije svega čestitao bih ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Pokazali su više želje, htijenja i fokusa od nas, a možda i malo više svježine. Nakon serije protiv Zadra bili smo malo u šoku jer smo se našli protiv ekipe koja je totalno drugačija u odnosu na Zadar."

Trener Cibone Ivan Velić mogao je biti zadovoljan nastupom svojih igrača. Cibona je pokazala kako ima dovoljno aduta u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

"Za nas je ovo jako bitna i velika pobjeda. Ne treba zaboraviti da je Cibona praktički prvi put u povijesti bez stranaca i ovakvu ekipu dobiti je pothvat. Čestitam igračima. Odigrali su pravu, mušku utakmicu, s velikim fokusom i energijom i zasluženo smo pobijedili. Treba ostati koncentriran. Mi da i vodimo s 3-0 protiv Cedevite, to ne bi bila nikakva garancija."

Jedan od boljih kod Cibone bio je Marin Rozić koji je predvodio momčad energijom i pokazao je još jednom kvalitetan nastup u fazi obrane.

"Čestitke mojoj ekipi, zaista dobra utakmica. Imali smo tih desetak dana, što u jednu ruku malo stvara problem, a u drugu ruku imaš dosta vremena da se pripremiš. Znamo da je kvaliteta na strani Cedevite i da mi moramo igrati protiv njih s više energije. Imali smo u prvom poluvremenu period jako dobre igre, u drugom poluvremenu smo napravili neke gluposti, ali smo uz malo sreće pobijedili."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!