Košarka

Olympiakos i službeno izbačen u drugu ligu

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2019.
Olympiakos i službeno izbačen u drugu ligu
Foto: EPA

Grčka liga donijela je odluku o izbacivanju Olympiakosa u drugu ligu. Odluka je službeno potvrđena i donijela je Panathinaikosu prolazak u polufinale doigravanja bez borbe...

Nakon što se nije pojavio niti na prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja grčkog prvenstva gdje je trebao igrati protiv Panathinaikosa, Olympiakos je i službeno izbačen u drugu ligu.

Ako je u početku i vladalo uvjerenje kako će se u Olympiakosu preodmisliti i ipak dovršiti sezonu, sa svakom utakmicom bilo je sve jasnije kako je riječ o čvrstoj odluci.

Iz Olympiakosa su tražili da njihove utakmice u Grčkoj sude strani suci i za svaku utakmicu na koju će biti delegirani suci iz Grčke neće se pojaviti. U međuvremenu su kontaktirali i ABA ligu gdje se žele priključiti i potpuno je nejasno kakva je budućnost kluba.

Definitivno je da iduću sezonu počinje u drugoj ligi, a ostaje za vidjeti hoće li i početi sezonu ili će ostati čvrst u svojoj odluci.

U cijeloj priči čini se da je Olympiakos na najvećem gubitku jer iz svega nije ništa dobio osim žestokih sankcija. Izbačen je u drugu ligu, a alternativno rješenje mu visi. Naime postoji dio klubova ABA lige koji su protiv ulaska Olympiakosa, a da bi ušao u ligu, morao bi se postići konsenzus.

Olympiakosu bi tako ostala samo Euroliga, ali i brojni problemi koje očito na ovaj način neće moći riješiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!