Ostali sportovi

Greg Corbin: "Stvarno ne znam puno o Hrgoviću, počeo sam ga gledati tek kada se pojavio kao protivnik"

Branimir Korać • subota, 25.05.2019.
Greg Corbin: "Stvarno ne znam puno o Hrgoviću, počeo sam ga gledati tek kada se pojavio kao protivnik"
Foto: Pixsell

Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju u MGM National Harbor Theateru u Oxon Hillu borit će se protiv Grega Corbina u svojoj prvoj borbi u SAD-u...

Gregory Corbin nije bezazlen borac, u karijeri je imao 16 borbi, upisao je samo jedan poraz, a devet puta borbu je završio nokautom. O Hrgoviću nije znao ništa prije nego su mu ga dodijelili kao protivnika.

"Stvarno ne znam puno o Hrgoviću, počeo sam ga gledati tek kada se pojavilo njegovo ime kao protivnika. Znam da je nastupao na Olimpijskim igrama, da je u sedam mečeva upisao isto toliko pobjeda i da ga dobro promoviraju. Ovo mu je prva borba u SAD-u i za to su izabrali mene, počašćen sam i spreman za izazov."

Corbin je iskusniji, ali smatra kako se mora prvenstveno dobro pripremiti, a iskustvo samo po sebi bez dobre pripreme neće ga daleko odvesti.

"Jedino što mi može dati prednost u ovom meču je moj trening. Možeš imati svo iskustvo ovog svijeta, ali neće te daleko odvesti ako nisi dobro utreniran i spreman za meč. Postoje određeni trikovi koje možete koristiti protiv mlađih boraca i ako ih budem mogao koristiti, koristit ću ih. Kada idete u rat, morate ponijeti kompletan arsenal, ne želite ostaviti nijedan metak u cijevi."

Nedavno je boravio u trening kampu s Anthonyjem Joshuom s kojim je odradio sparing.

"Velika je čast trenirati s Anthonyjem Joshuom, puno sam naučio. Puno sam naučio kako trenirati i svu tu disciplinu uključiti u trening, neke pokrete i tajming. Svatko ima svoj stil, ali uvijek je dobro naučiti nešto novo i napredovati. Upravo to pokušavam i s vremenom sam stvarno napredovao. Trenirao sam praktički sa svim najvećim boksačima i od svakog nešto naučio."

Borba između Hrgovića i Corbina na rasporedu je noćas oko tri sata po hrvatskom vremenu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!