Rukomet

Šoštarić: "Njemačka igra muški rukomet i puno toga rješava šutevima s devet metara"

Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2019.
Šoštarić: "Njemačka igra muški rukomet i puno toga rješava šutevima s devet metara"
Foto: Pixsell

U subotu, 25. svibnja, okupila se ženska seniorska reprezentacija, koja će se u Prelogu pripremati za kvalifikacijske susrete s Njemačkom, za Svjetsko prvenstvo 2019. godine...

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić najavljuje kako će se uglavnom raditi na taktičkom planu, na kraju sezone nema previše logike podizati fizičku pripremljenost.

"Nećemo ništa pretjerano raditi na fizikalijama, to je besmisleno, kraj je sezone i igračice su i umorne. Radit ćemo na osvježenju, radit ćemo na tome da prije svega podignemo ekipu i skupimo glave što više možemo. Radit ćemo i na taktici kako bi probali u savršenom njemačkom stroju naći slabe dijelove i da to probamo iskoristiti. Sedam dana je i puno i malo, jer se već nakon jednog ili dva treninga igra u Njemačkoj, ali cure se poznaju i to je ta generacija za koju ja tvrdim da je početak procesa. Ova reprezentacija u mojoj viziji treba dati jedan veći iskorak da se sljedeće godine plasira na Svjetsko prvenstvo i da na Svjetskom prvenstvu 2020. uđe među osam."

Nakon optimističkih najava, uslijedio je izvještaj o problemima kojih u završnici sezone uvijek ima.

"Imali smo pehove koji se rijetko događaju, da tri lijeva vanjska nedostaju. Mičijević koja je nakon operacije i rehabilitacije od devet mjeseci na prvoj utakmici ponovno slomila križne ligamente. Marijeta Vidak koja je završila operativni dio i rehabilitaciju, ali nije još u igračkoj formi i nije igrala niti jednu utakmicu od osmog mjeseca prošle godine. I Lara Kalaus koja ima problema s koljenom i morat će na artroskopski zahvat, pa ćemo morati nešto drugačije postaviti priču, vidjeti s kojim igračicama to odraditi, a možda i taktiku prilagoditi. U svakom slučaju borit ćemo se do daske."

Što se Njemačke tiče, Šoštarić ima samo pohvale. Nema nikakve dvojbe da Hrvatsku čeka vrlo težak posao protiv protivnika visoke kvalitete.

"Njemačka igra muški rukomet. Ja ću to nazvati muški rukomet zato što su antropometrijski i motorički izuzetno dobro posložene. Vanjska linija je u prosjeku visoka preko 180 centimetara, pivot od 190 centimetara, odlične vratarke, brza mlada krila. Njihov stil igre je više šuterski za razliku od nas jer nemamo pucače pa se moramo prilagođavati, dok oni dosta toga rješavaju šutom s devet metara. Naša osnovna varijanta je da ih u obrani moramo raširiti i da tu moramo tražiti šansu. Imamo odlične kružne napadačice koji će razgrađivati njihovu obranu, ali i tražiti šanse iz drugih pozicija. Nakon jake obrane trčati i gurati u leđa."

Prvi dvoboj između Hrvatske i Njemačke na rasporedu je 2. lipnja od 16 sati u Koprivnici, a uzvrat je na rasporedu 5. lipnja od 18:45 u Hammu.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!