Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši ostali na korak do pobjede: "Pokazali smo odličnu igru, borili smo se od prvog do zadnjeg poena"

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 26.05.2019.
Hrvatski odbojkaši ostali na korak do pobjede: "Pokazali smo odličnu igru, borili smo se od prvog do zadnjeg poena"

Prvo kolo Europske zlatne lige hrvatska odbojkaška reprezentacija otvorila je s reprezentacijom Nizozemske...

Domaćini su slavili rezultatom 3:2 (25:20, 17:25, 26:24, 20:25, 15:10), a taj rezultat Hrvatskoj je reprezentaciji unatoč porazu donio jedan bod. Priliku za nove bodove naši reprezentativci imaju u srijedu kada u 16.30 u Areni Varaždin dočekuju Estoniju.

"Ovo je prva službena utakmica otkad sam ja trener i imam nekoliko zapažanja. Neka su pozitivna, a neka negativna. Prvi set smo igrali vrlo loše, vjerojatno zbog emotivnog stanja igrača, ali u drugom smo imali izvrsnu reakciju, pokazali dobru igru u teškim situacijama i time sam jako zadovoljan. Ova utakmica nam nudi priliku da razmislimo o nekim stvarima, izmijenimo ih i popravimo ih za iduću utakmicu protiv Estonije. Imamo samo nekoliko dana da popravimo stvari i organiziramo se", izjavio je nakon utakmica izbornik hrvatske muške reprezentacije Emanuele Zanini.

Iako je Nizozemska odnijela pobjedu, izvrsna predstava borbene Hrvatske daje razloge za optimizam u nastavku natjecanja.

"Kao što sam i najavljivao prije, pružili smo izvrstan otpor. Vraćamo se kući s jednim, jako vrijednim bodom. Unatoč porazu, pokazali smo odličnu igru, borili smo se od prvog do zadnjeg poena. Imali smo veliko zajedništvo na terenu, a to me jako veseli. Sve navijače pozivam u srijedu da podrže mušku i žensku reprezentaciju u Varaždinu", izjavio je nakon utakmice kapetan hrvatske reprezentacije Tsimafei Žukovski.

Uz Tsimafeija, boje Hrvatske branili su: Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Višić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

"Rezultatom možemo biti zadovoljni, budući da odigrati 3:2 s Nizozemskom kod njih doma nije mali rezultat, iako smo tijekom utakmice imali prilika da sve okrenemo na našu stranu. Moramo ići dalje, ima dosta bodova u igri i po onom viđenom, možemo se nadati dobrim igrama. Vraćamo se u Varaždin sutra, u srijedu nas očekuje Estonija i pozvao bih sve navijače da nas dođu podržati, moći će vidjeti jako lijepu odbojku", izjavio je nakon susreta Leo Andrić.

Uz seniore, i seniorke prvu domaću utakmicu igraju u srijedu u Areni Varaždin. Reprezentativke igraju s Mađarskom, a utakmica počinje u 19.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!