Nogomet

Karlo Bartolec napravio novi korak naprijed u karijeri i potpisao za danskog prvaka

Branimir Korać • nedjelja, 26.05.2019.
Karlo Bartolec napravio novi korak naprijed u karijeri i potpisao za danskog prvaka
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec napustio je na kraju sezone Nordsjaelland i stavio potpis na ugovor s Kopenhagenom, najjačim danskim klubom...

Korak po korak karijera Karla Bartoleca ide prema naprijed. Iz Lokomotive je prešao u Nordsjaelland, a nakon odličnih igara iz Nordsjaelland je upravo preselio u Kopenhagen, danskog prvaka i najjaču tamošnju momčad.

Kopenhagen je potvrdio kako je Bartolec stavio potpis na ugovor do ljeta 2023. godine, a momčadi će se priključiti na pripremama za novu sezonu.

"Bartolec je dinamičan i agresivan desni bek s odličnim napadačkim kvalitetama. Fizički je snažan i ima veliki trkački kapacitet. Još uvijek je mlad, no iza sebe ima velik broj utakmica u dresu Nordsjaellanda i ponešto međunarodnog iskustva. Vjerujemo da kod nas može još više napredovati i da može prije svega taktički i obrambeno nadograditi neke stvari s kojima bi postao još kompletniji. Trebat će mu vremena za prilagodbu, ali jako smo sretni njegovim dovođenjem", kaže menadžer Kopenhagena Stale Solbakken.

Solbakken je dodao kako Peter Ankersen napušta klub ovog ljeta i u tom svjetlu tražili su zamjenu, a dobili su je u Bartolecu koji će minutažu tražiti uz Varelu čime je, tvrdi Solbakken, ta pozicija kompletirana i ima širinu.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!