Automoto

Hamilton slavio u Monaku, Vettel prekinuo Mercedesov strašni niz

Jan Šneler • nedjelja, 26.05.2019.
Hamilton slavio u Monaku, Vettel prekinuo Mercedesov strašni niz
Foto: EPA

Na Velikoj nagradi Monaka ponovno je slavio britanski vozač Lewis Hamilton, ali se po prvi puta ove sezone među prvu dvojicu ugurao i netko osim Mercedesovih vozača...

Dugo je trajao strašni niz Mercedesa, ali jednom je morao prestati, barem u jednom dijelu. Naime, u prvih pet utrka ovogodišnje Formule 1 sva prva i druga mjesta zauzeli su Mercedesovi vozači. Lewis Hamilton slavio je tri puta i dva puta bio drugi, Valtteri Bottas je slavio dva puta i tri puta bio drugi. Danas, na Velikoj nagradi Monaka pobjedu je odnio Hamilton, ali na drugom mjestu nije bio Bottas.

Vodeći vozač Formule 1 sjajno je odradio 78 krugova gradske vožnje u Monte Carlu i ostavio iza sebe Sebastiana Vettela iz Ferrarija. Hamilton je napravio lijepu gestu na kraju utrke kada je pokazao kacigu na kojoj je stajalo ime nedavno preminule legende ovog sporta Niki Laude. Bottas je završio na trećem mjestu, dok je domaći vozač Charles Leclerc morao završiti vožnju nakon 16. kruga zbog sudara.

Gubitnik utrke je Max Verstappen koji je uporno hvatao Hamiltona i pokušavao ga prestići, ušao je kroz cilj kao drugi, ali zbog kazne od pet sekundi pao je na četvrto mjesto te ostao bez postolja.

U ukupnom poretku Hamilton je još povećao prednost nad Bottasom, dok je daleko iza vodećeg dvojica Vettel. Što se tiče konstruktora, Mercedes je uvjerljivo na prvom mjestu s čak 96 bodova ispred Ferrarija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!