Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice preokretom do pobjede protiv Austrije

Jan Šneler • nedjelja, 26.05.2019.
Hrvatske odbojkašice preokretom do pobjede protiv Austrije
Foto: Pixsell

U prvom kolu Europske zlatne lige za odbojkašice, Hrvatska je u Innsbrucku preokretom protiv Austrije došla do važne pobjede...

Nakon grozne vijesti koja je zadesila odbojku u jučerašnjim popodnevnim satima, hrvatske reprezentativke sigurno su vrlo emotivno ušle u današnji sraz protiv Austrije u Europskoj zlatnoj ligi. Ipak, sjajnom igrom u nastavku, Hrvatska je uspjela preokrenuti meč i doći do pobjede.

Prva dva seta pripala su Austrijankama. U prvom setu Austrija je bila uvjerljivo bolja i premda se Hrvatska pred kraj uspjela vratiti, Austrija je povela s 26:24. U drugom setu Hrvatska je ipak propustila veliku priliku.

Imale su hrvatske odbojkašice vodstvo od 19:21 i 25:26, no Austrija se uspjela othrvati i povećati vodstvo u setovima s 28:26. Napeto je bilo u nastavku, ali preveliki broj grešaka i krivih poteza hrvatske odbojkašice svele su na minimum. U trećem setu smanjile su zaostatak s 19:25, da bi u četvrtom izjednačile s 24:26 nakon još jedne napete završnice.

Na redu je bio ključni i odlučujući peti set u koji je Austrija ušla odlično i povela s 5:2. Vodile su Austrijanke i s četiri razlike, no malo po malo Hrvatska je stekla kontrolu nad setom i uspjela doći do pobjede s 13:15.

Najbolja je Austrijanka bila Nikolina Maroš s 24 poena, kod Hrvatske Karla Klarić ostvarila j 21 poen dok je Božana Butigan upisala devet blokova. Hrvatskoj sad predstoje susreti protiv Mađarske, 29. svibnja i Austrije, 1. lipnja. Oba susreta igraju se u Varaždinu i Hrvatska bi trebala potvrditi dobru formu. To je prvenstveno važno zbog Europskog prvenstva koje počinje 23. kolovoza, a na kojem je Hrvatska u skupini s Azerbajdžanom, Nizozemskom, Estonijom, Rumunjskom i Mađarskom.

Europska zlatna liga, 1. kolo:
Austrija - Hrvatska 2:3 (26-24, 28-26, 19-25, 24-26, 13-15)

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!