Tenis

Donna Vekić bez problema protiv kvalifikantice na startu Roland Garrosa

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2019.
Donna Vekić bez problema protiv kvalifikantice na startu Roland Garrosa
Foto: EPA

Donna Vekić bez problema preskočila je prvu prepreku u Roland Garrosu i zadržala hrvatski učinak na sto posto. Vekić je svladala Ljudmilu Samsonovu sa 6:2, 6:4...

Promjena protivnice nakon ždrijeba Roland Garrosa nije poremetila Donnu Vekić, imala je dovoljno vremena za upoznavanje s kvalifikanticom Ljudmilom Samsonovom i to je pokazala u ovom meču. Rutinska pobjeda bez izgubljenog seta, 6:2, 6:4 za samo 75 minuta čime se pridružila u drugom kolu Marinu Čiliću i Petri Martić.

Vekić je odigrala vrlo dobar meč, Samsonova nije imala nikakve šanse, Vekić je dominirala dvobojem i potvrdila je status favorita.

Hrvatska tenisačica odlično je otvorila meč i povela s 5:1 te je odmah imala break loptu i za šesti gem u nizu, no Samsonova se spasila. Nakratko jer je u sljedećem gemu Vekić ipak završila posao i uzela prvi set sa 6:2.

I na startu drugog seta Vekić je rano stigla do breaka, povela je s 3:1 te do kraja meča nije imala baš nikakvih problema. Glatkih 6:2, 6:4 za Donnu i prolaz u drugo kolo Roland Garrosa.

Tijekom cijelog meča Vekić je dopustila Ruskinji samo jednu break loptu koju ova nije iskoristila, a hrvatska tenisačica imala je osam break prilika i tri je iskoristila. Samsonova je meč završila s 35 neprisiljenih pogrešaka, dvostruko više nego što ih je imala Vekić dok su obje imale po 17 winnera.

U drugom kolu Donna će igrati protiv bolje iz meča između Julije Putinceve i Rebece Peterson.

Roland Garros, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Ljudmila Samsonova (Rusija, Q) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!