Tenis

Kutak za kladioničare: Karlović i Lopez u veteranskom dvoboju, CSKA traži finale VTB lige

Petar Jenjić • utorak, 28.05.2019.
Kutak za kladioničare: Karlović i Lopez u veteranskom dvoboju, CSKA traži finale VTB lige
Foto: EPA

Pred nama je novi, bogat dan na Roland Garrosu. Ivo Karlović igrat će protiv Feliciana Lopeza, tenisača protiv kojeg je igrao još daleke 2004. godine. Eugenie Bouchard igrat će po prvi puta još od Miamija, dok će finale VTB lige tražiti CSKA Moskva na gostovanju kod Zenita...

Ivo Karlović - Feliciano Lopez

Nema ovdje previše tajni. Prvo kolo spojilo je dvojicu iskusnih igrača koji se poznaju godinama unatrag, a prvu su međusobni dvoboj odigrali na Wimbledonu daleke 2004. godine, kada je većina današnjih igrača tek ulazila u profesionalne vode ili se uopće nije bavila ovim sportom. Ivo Karlović i Feliciano Lopez odmjerit će snage, a jedan će od ove dvojice morati odmah zaključiti svoj nastup.

Otada, pa sve do danas, odigrali su ukupno deset mečeva. Iz njih šest kao pobjednik izašao je Karlović, dok je četiri dobio Lopez. Zanimljivo, u svakom od tih deset dvoboja vidjeli smo barem jedan, ako ne i više od jednog, tie-breaka. Tako da nam se današnja prognoza s više gemova čini kao čisti zicer.

Prognoza: više od 41.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.95, više @1.75

Zenit St. Peterburg - CSKA Moskva

CSKA ima priliku danas u St. Peterburgu osigurati finale VTB lige. Nakon dvije pobjede pred domaćim navijačima, očekujemo još jednu, iako će vjerojatno biti puno teže nego se na prvu misli. Moskovljani su u vodstvu od 2-0, prvu utakmicu lako su dobili sa 98:82, da bi druga bila vrlo neizvjesna. Držao se Zenit sve do same završnice, međutim, pokleknuo je rezultatom 83:81.

Obje momčadi gaje napadačku košarku, a posebno je to vidljivo kod prvaka Europe koji je u posljednjih devet utakmica ubacio barem 80 poena. Vrlo dobro, ali ne i odlično, u napadu igra i Zenit koji je u regularnom dijelu sezone imao četvrti najbolji napad. Igranje na domaćem terenu zasigurno je dodatan motiv. CSKA će svoj dio "odraditi", a vjerujemo kako će u tome uspjeti i njihov protivnik.

Prognoza: više od 166.5 poena

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Eugenie Bouchard - Lesia Curenko

Vraćamo se na Roland Garros, ovoga puta na ženski dio turnira gdje će snage odmjeriti Eugenie Bouchard i Lesia Curenko. Bit će im ovo četvrti međusobni dvoboj, a do sada je uspješnija kanadska tenisačica koja ima dvije pobjede. Na svakom od dosadašnjih mečeva između ove dvije tenisačice gledali smo veći broj gemova.

Ukrajinka je na početku sezone stigla do finala Brisbanea, ali nakon toga tek je jednom uspjela povezati dvije pobjede. Posljednju je ostvarila na startu Indian Wellsa, no od toga prošlo je gotovo tri mjeseca. Naravno, potrebno je napomenuti kako je bila van terena nešto više od mjesec dana nakon čega su uslijedili porazi u Stuttgartu, Madridu i Rimu.

S druge strane, niti Bouchard ove sezone nije igrala previše, a posljednji je meč odigrala još u Miamiju gdje je od nje bila bolja Nao Hibino. Poslije toga nije uopće igrala, a kao razlog naveden je da je "željela ozdraviti". S obzirom na to da je teško razlučiti koja je tenisačica u boljoj formi, očekujemo nešto duži meč pa smo se odlučili igrati na broj gemova. Ipak, napomenut ćemo kako je blagi favorit ukrajinska tenisačica.

Prognoza: više od 20.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!