Rukomet

Njemački izbornik: "Neka Hrvatska razmišlja o nama"

Branimir Korać • utorak, 28.05.2019.
Njemački izbornik: "Neka Hrvatska razmišlja o nama"
Foto: EPA

Izbornik njemačke rukometne reprezentacije Henk Groener uvjeren je kako njegove igračice imaju dobre šanse za prolaz protiv Hrvatske na Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska i Njemačka u subotu u Koprivnici igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Njemice u ta dva dvoboja ulaze kao blagi favoriti. Izbornik Henk Groener koncentriran je na svoju reprezentaciju.

"Prvo se moramo pobrinuti za sebe, naš moto je neka Hrvatska brine o nama. Moramo izbrusiti ono što smo radili i pronaći svoju pravu igru. Sve je u obrani i tranziciji iz obrane u napad."

Groener cijeni Hrvatsku, ali vjeruje da ako Njemačka bude prava, neće biti problema.

"Iako je Hrvatska upisala sva tri poraza u Francuskoj na Europskom prvenstvu, to je još uvijek snažna ekipa, ali nadam se da ćemo pokazati da smo ispred nje. Nakon što je Andrea Penezić napustila reprezentaciju, tu je miks mladih igračica i veteranki poput Katarine Ježić. Međutim ako uspijemo podići razinu igre na onu s Europskog prvenstva i utakmice protiv Nizozemske, mislim da ćemo biti favoriti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti. Bez obzira što se dogodi u prvom susretu, odluka će pasti tek u Hammu. Prva utakmica je samo prvo poluvrijeme."

Njemački izbornik ne sumnja u motiviranost svojih igračica.

"Oni koji ne prepoznaju važnost ovih susreta, nisu niti dio naše reprezentacije. Svi želimo na Svjetsko prvenstvo, svi želimo pružiti sve od sebe, siguran sam u to, želimo pokazati Hrvatskoj za što smo sposobni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!