Tenis

Veliki podbačaj Dodiga i Roger-Vasselina na startu Roland Garrosa

Branimir Korać • utorak, 28.05.2019.
Veliki podbačaj Dodiga i Roger-Vasselina na startu Roland Garrosa
Foto: FaH

Ivan Dodig i Edouard Roger-Vasselin potpuno su podbacili u prvom kolu Roland Garrosa. Porazili su ih Miomir Kecmanović i Casper Ruud koji su u susret ušli kao potpuni autsajderi...

Trebalo je to biti samo zagrijavanje za Ivana Dodiga i Edouarda Roger-Vasselina, a pretvorilo se u noćnu moru. Upisali su poraz od autsajdera Miomira Kecmanovića i Caspera Ruuda koji su slavili preokretom.

Kecmanović i Ruud dobro su zajedno igrali u juniorskoj konkurenciji, ali ovo je nešto sasvim drugo, protiv sebe su imali specijaliste u igri parova, ali svejedno su slavili.

Početak meča nije davao nikakve naznake da bi moglo doći do iznenađenja. Hrvatsko-francuska kombinacija dobro je ušla u meč i dominacijom kroz prvi set dobila ga sa 6:1.

U drugom setu ipak drugačija priča. Kecmanović i Ruud iskoristili su popuštanje 12. nositelja te su odgovorili istom mjerom i sa 6:1 izborili treći set.

Tamo su Dodig i Roger-Vasselin poveli s 2:0, ali nisu zadržali servis i Kecmanović i Ruud odmah su se vratili. U završnici seta došli su do još jednog breaka i sa 7:5 uzeli set i prošli u drugo kolo.

Potencijalni protivnici u drugom kolu su im Marcel Granollers i Marc Lopez ili Denis Shapovalov i Fernando Verdasco.

Roland Garros, prvo kolo:
Miomir Kecmanović/Casper Ruud (Srbija/Norveška) - Ivan Dodig/Edouard Roger-Vasselin (Hrvatska/Francuska, 12) 1:6, 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!