Tenis

Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Čilić i Vekić traže treće kolo

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2019.
Kutak za kladioničare: Dan u znaku tenisa, Čilić i Vekić traže treće kolo
Foto: EPA

Roland Garros se zahuktava i na rasporedu su susreti drugog kola u obje konkurencije, a na terenu će biti i Marin Čilić i Donna Vekić...

Marin Čilić - Grigor Dimitrov

Marin Čilić pokušat će izboriti treće kolo Roland Garrosa, a s obzirom na protivnika, šanse postoje. Grigor Dimitrov također nije u formi života i Marin bi to mogao iskoristiti. Pripreme za Roland Garros dobro je odradio, imao je dovoljno vremena nakon što u Rimu nije daleko otišao, a u prvom kolu lakoćom je svladao Thomasa Fabbiana. S druge strane Dimitrov je prolazio kroz sto muka protiv Janka Tipsarevića, odlično je krenuo, a onda je došlo do potpunog kolapsa i Tipsarević se vratio u meč. Bugarin je ipak na kraju uspio spriječiti iznenađenje i doći do pobjede u pet setova. Marin je svježiji, iza njega je lakši dvoboj prvog kola u kojem je ostvario dojmljiviji nastup. Obojica su u potrazi za samopouzdanjem i pobjeda u ovom meču puno bi im u tome pomogla.

Prognoza: Pobjeda Čilića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Čilića 1.60, pobjeda Dimitrova 2.70

Donna Vekić - Rebecca Peterson

Donna Vekić bolja je igračica od Rebecce Peterson. Na dva turnira na zemljanoj podlozi Vekić je nastupila prije Roland Garrosa, u Stuttgartu je svladala Kasatkinu i Gatto-Monticone da bi izgubila od Osake dok je u Madridu bila bolja od Wang i mlađe Pliškove prije nego je predala meč Petri Martić. Ovdje je imala lagan posao u prvom kolu protiv Ljudmile Samsonove u meču u kojem je pokazala kako je ozljeda prošlost. Peterson je s druge strane odigrala više mečeva na zemlji, nastupila je čak na pet turnira uoči Pariza, igrala je solidno, ali gubila je i od igračica koje nisu najviša razina. Bit će ovo drugi međusobni dvoboj Vekić i Peterson i nadamo se i druga pobjeda Vekić koja je bila bolja u Wimbledonu 2018.

Prognoza: Pobjeda Vekić

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Vekić 1.65, pobjeda Peterson 2.60

Stan Wawrinka - Christian Garin

Stan Wawrinka u drugom kolu Roland Garrosa igrat će protiv Christiana Garina, Čileanca koji ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri. Međutim dobro je poznato kako je Wawrinka najopasniji na Grand Slam i Masters 1000 turnirima, tamo igra najbolji tenis i ovdje bi to trebao potvrditi. Garin je neugodan igrač koji ima dobrih nastupa ove sezone, ali i mečeva u kojima je bio ispod tražene razine. Wawrinka nije u osobitoj formi iako je odigrao jako dobro u Madridu, nakon toga je u Romu i Ženevi odmah ispao, a ovdje ke startao pobjedom protiv Jozefa Kovalika. Garin je s druge strane osvojio turnir u Münchenu, preskočio je i Madrid i Rim, a u Ženevi je također izletio na startu. On je u Parizu krenuo pobjedom protiv Reillyja Opelke. Bez obzira na sve, ne smije se zanemariti Wawrinkino iskustvo i dobri nastupi kroz povijest na velikim turnirima.

Prognoza: Pobjeda Wawrinke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda 1.50, pobjeda Garina 2.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!