Nogomet

Rakitić definitivno otpao: "Ne bi bio zdrav, bolje je da preskoči ovu lipanjsku akciju"

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.05.2019.
Rakitić definitivno otpao: "Ne bi bio zdrav, bolje je da preskoči ovu lipanjsku akciju"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Podstrani, u petak je čeka revija u Omišu, a zatim Wales. Zlatko Dalić tu neće moći računati na Ivana Rakitića...

Hrvatska ide oslabljena na Wales i to nije dobra vijest. Ionako dio igrača ima problema s formom, (ne)nastupanjem, ozljedama, a sada je otpao i Ivan Rakitić, jedan od ključnih igrača u sredini terena.

Rakitić je još jutro bio pod upitnikom kada se pojavila vijest da zbog nagomilanog umora neće moći pomoći u ovim susretima, no izbornik Dalić istaknuo je kako je ipak riječ o ozljedi.

"Razgovarali smo i donijeli zajedničku odluku. Rakitić je u finalu Kupa kralja obnovio ozljedu zadnje lože i ne bi bio zdrav i spreman za Wales pa smo procijenili da je bolje da propusti ovu lipanjsku akciju", poručio je izbornik.

Problema s ozljedom imao je i Nikola Vlašić, a Dalić će odlučiti tko će zamijeniti Rakitića.

Velšani dolaze u nezgodno vrijeme, lipanj je vrijeme kada je Hrvatska u pravilu izgledala dosta skromno.

"Nakon poraza od Mađarske, nemamo previše izbora, moramo ovdje do pobjede. Moramo se dobro pripremiti, znamo da smo bolja i kvalitetnija momčad. Velšanima također nedostaju bitni igrači, ali su jako opasni iz kontranapada, posebno preko Balea", dodaje Dalić.

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku, a Dalić ne sumnja da će kapetan biti pravi. "On će biti naš glavni igrač i o njemu puno toga ovisi. Očekujem njegov maksimum, da bude kakav je uvijek i bio."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!