Nogomet

Čech: "Ponosan sam na sebe i svoju igru u posljednjoj utakmici karijere"

Jan Šneler • četvrtak, 30.05.2019.
Čech: "Ponosan sam na sebe i svoju igru u posljednjoj utakmici karijere"
Foto: EPA

U nizu oproštaja i umirovljenja ove sezone ističe se svakako ime Petra Čecha, vratara Arsenala koji je večeras odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri...

Ako je Eden Hazard bio najbolji igrač Chelseaja u finalu, definitivno moramo reći kako je Petr Čech bio najbolji igrač Arsenala. Sjajno je branio češki vratar, bio na vrhunskoj razini, no nažalost karijeru nije zaključio trofejom.

"Ponosan sam na sebe i svoju igru u posljednjoj utakmici karijere. Kada igrate takvu utakmicu, puno je pritisaka i spekulacija. Morao sam biti na razini i mogu reći kako sam dao sve od sebe. Ova momčad ne zaslužuje poraze i sezonu bez trofeja jer je riječ o grupi igrača koji iznimno puno rade i treniraju", rekao je Čech za BT Sport.

Čech je doista sjajno branio te u nekoliko navrata spasio Arsenal težeg poraza. Sada kada je karijera gotova, Čech se najvjerojatnije vraća u redove bivšeg kluba, Chelseaja, ali kao nogometni dužnosnik. Unatoč činjenici da je u Arsenalu proveo lijepe četiri godine i odigrao 139 utakmica za Topnike, Čechov klub je ipak Chelsea u kojem je proveo 11 sezona.

"Ponavljao sam kako želim osvojiti naslov i onda odlučiti o kraju karijere. Do kraja lipnja ja sam igrač Arsenala", završio je Čech.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!