Nogomet

Livaković: "Radi se o vjerojatno najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama, moramo pobijediti"

Mihaela Bradovski, hns.family • subota, 01.06.2019.
Livaković: "Radi se o vjerojatno najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama, moramo pobijediti"
Foto: FaH

Dominik Livaković i Filip Benković prokomentirali su nastup Hrvatske na proslavi u Omišu te se odmah okrenuli novom izazovu - Velšanima u Osijeku...

Vratar Dinama Dominik Livaković, poput drugih svojih suigrača, istaknuo je važnost ovolike podrške tribina, a uoči, kako je sam rekao, "najvažnije kvalifikacijske utakmice".

"Još jednom čestitam NK Omišu njihovih 100 godina. Stvarno je lijepo opet doći u Dalmaciju, dočekali su nas uistinu u velikom broju. To je vrlo pozitivno sada kada nas čeka jako važna utakmica s Walesom. Izbornik će odlučiti tko će započeti na vratima, a radi se o vjerojatno najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama, pogotovo nakon Mađarske. Moramo pobijediti."

I dok Livaković čeka odluku izbornika Zlatka Dalića hoće li upravo on biti na vratima u susretu protiv Walesa, Celticov Filip Benković posebno se osvrnuo na svoje priključenje A-reprezentaciji.

"Hvala svim ljudima koji su nam pružili nevjerojatnu dobrodošlicu, uistinu je bilo lijepo igrati u takvom ambijentu. Ponosan sam i sretan što sam dio ove momčadi i što mogu trenirati s ovim igračima. Jedva čekam buduće utakmice. Osim toga, priključivanje A-reprezentaciji može mi pomoći i za nastupe u mladoj reprezentaciji, ali idem dan po dan, usredotočen sam samo na sljedeći susret. Iza mene je dobra sezona, igrao sam dosta utakmica i na kraju je došao reprezentativni poziv te sam zahvalan sam na prilici."

Kada je u pitanju idući kvalifikacijski susret, Benković ne dvoji da će Osijek još jednom stati iza reprezentacije kao 12. igrač, u susretu iz kojeg treba izaći kao pobjednik.

"Bit će u lipnju mnogo velikih utakmica, svi smo spremni i željni dobrih nastupa. Protiv Walesa nemamo pravo na loš rezultat, a znam da će stadion opet biti pun i nestrpljivo čekamo početak."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!