Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice svladale Austriju i nastavile pobjednički niz

Jan Šneler • subota, 01.06.2019.
Hrvatske odbojkašice svladale Austriju i nastavile pobjednički niz
Foto: FaH

U trećem kolu Europske zlatne lige, hrvatske odbojkašice svladale su u Varaždinu Austriju i napravile veliki korak prema Final Four turniru...

Iako su se mučile prije tjedan dana u Austriji, hrvatske odbojkašice večeras su u Varaždinu pokazale kako su daleko kvalitetnije od Austrijanki. Niti u jednom trenutku pobjeda Hrvatske u trećem kolu Europske zlatne lige nije došla u pitanje.

Prvi set bio je najteži iako ga je Hrvatska dobro otvorila. Ipak, sredinom seta, Austrija je došla do prednosti i najavila moguće iznenađenje. Hrvatske odbojkašice ipak su zadržale mirnoću i s 25:21 došle do zasluženog vodstva.

U nastavku Hrvatska je igrala puno sigurnije i mirno došla do povećanja vodstva s 25:19. Konačno, treći set dobio je možda i najbolju igru domaćih odbojkašica. Vodile su s velikih 21:13 i nakon malog posrtanja okončale meč s 25:21.

Najbolja kod Hrvatske bila je Božana Butigan s 12 poena, dok je Ema Strunjak upisala tri bloka. Hrvatska se nalazi u odličnoj poziciji u skupini. Za tjedan dana očekuje ih ogled u Mađarskoj te potom dva susreta s Francuskom. S obzirom na to da je Mađarska drugoplasirana, a Francuska još nema upisanu pobjedu, jasno je da bi pobjedom protiv Mađarske u sljedećem kolu Hrvatska osigurala nastup na Final Fouru koji se igra u Varaždinu.

Europska zlatna liga (ž), 3. kolo:
Hrvatska - Austrija 3:0 (25-21, 25-19, 25-21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!