Ostali sportovi

Šok u Madison Square Gardenu! Andy Ruiz prekidom u sedmoj rundi uzeo Joshuine pojaseve!

Branimir Korać • nedjelja, 02.06.2019.
Šok u Madison Square Gardenu! Andy Ruiz prekidom u sedmoj rundi uzeo Joshuine pojaseve!
Foto: EPA

Anthony Joshua upisao je prvi poraz u karijeri i ostao je bez pojaseva svjetskog prvaka! Andy Ruiz odboksao je fantastičan meč i prekidom u sedmoj rundi odnio je pobjedu!

Trebalo je to biti rutinsko predstavljanje američkom tržištu, a na kraju je završilo kao noćna mora za Anthonyja Joshuu. Andy Ruiz prije mjesec dana prihvatio je borbu nakon što je otpao dopingirani brbljavac Jarrell Miller, ali uspio se pripremiti u kratkom roku i pokazati koliko je snažan poraz.

U karijeri ima jedan poraz i to podijeljenom odlukom sudaca protiv Josepha Parkera na Novom Zelandu, ovdje je bio autsajder, ali Joshua je imao ogromnih problema s njim.

Prve dvije runde pripale su blagom prednosti Joshui iako je Ruiz konstantno bio u sredini ringa, a onda je show krenuo u trećoj rundi.

Prvo je Ruiz završio na podu, ali se vrlo brzo oporavio, krenuo još žešće i poslao Joshu na pod. Joshua se teško oporavljao i još jednom je pao na kraju runde, no uspio se dići.

U četvrtoj rundi Ruiz nije forsirao, Joshua se uspio oporaviti i činilo se da će vratiti meč na kolosijek koji mu odgovara. Peta runda donijela je potpuni oporavak Joshue, ali šesta runda vratila se na stranu Ruiza.

U završnici runde uputio je nekoliko ozbiljnih udaraca prema Joshui i Britanac je bio pošteno uzdrman.

Nije se Joshua uspio oporaviti uoči sedme runde, Ruiz je izgledao puno opasnije i još jednom je poslao Joshuu na pod. Kada je i drugi put pao i četvrti put u cijelom meču, Joshua je izgledao izgubljeno i sudac je prekinuo meč.

Andy Ruiz, totalni autsajder šokirao je boksački svijet i odnio titule svjetskog prva na američkom debiju Anthonyja Joshue.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!