Nogomet

Kutak za kladioničare: Konta stoji na putu Vekić, Paire hvata prvo četvrtfinale

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2019.
Kutak za kladioničare: Konta stoji na putu Vekić, Paire hvata prvo četvrtfinale
Foto: EPA

Izdvojili smo dva teniska para s Roland Garrosa, a jedan od mečeva koji će svakako plijeniti pozornost jest osmina finala između Johanne Konte i Donne Vekić. Između dva teniska dvoboja izdvojili smo i kvalifikacije za ulazak u Prvu slovensku ligu između ND Gorice i Tabora Sežene...

Kei Nishikori - Benoit Paire

Benoit Paire jedan je od onih igrača koji može izgubiti od svakoga, ali kada je u formi, onda može biti vrlo opasan svakome. Nešto više od deset dana francuski tenisač ne zna za poraz. Prošlog je tjedna osvojio turnir u Lyonu, a sada je po prvi puta prošao u četvrto kolo Roland Garrosa. U svakom od tri dosadašnja meča, izgubio je barem set. Marius Copil uzeo mu je drugi set, a nakon toga je do kraja uzeo samo jedan gem. Četiri i pol sata zatim je igrao protiv sunarodnjaka Pierrea-Huguesa Herberta, ali je uspio slaviti s 11:9 u petom setu. I u trećem kolu, kod vodstva 2:1 u setovima, predao mu je Pablo Carreno-Busta.

Na drugoj strani je Kei Nishikori koji traže svoje treće četvrtfinale na drugom Grand Slamu sezone. U prva dva kola izbacio je dva domaća igrača, Quentina Halysa s laganih 3:0 i Jo-Wilfrieda Tsongu s 3:1 u setovima. Najviše je muke Japancu zadao Laslo Đere, ali maraton od četiri i pol sata, sa 8:6 u petom setu, pripao je sedmom nositelju. Do sada su odigrali osam međusobnih dvoboja, šest ih je otišlo na stranu Nishikorija koji bi trebao slaviti i danas.

Prognoza: Pobjeda Nishikorija

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Nishikorija @1.50, pobjeda Pairea @2.40

ND Gorica - Tabor Sežana

Srećom po ND Goricu, od nje je ove sezone u Prvenstvu Slovenije lošije bilo Krško. U posljednjih 13 prvenstvenih utakmica upisala je tek jednu pobjede te "izborila" doigravanje za ostanak u prvoj ligi protiv Tabora Sežane koji je drugoligašku sezonu završio na drugom mjestu sa šest bodova manje od prvoplasiranog Brava.

Naravno, i jedna i druga momčad motivirane su, današnji domaćin da sačuva prvoligaški status, a Tabor da se vrati u najviši rang. U prvoj utakmici Tabor je na domaćem terenu uspio slaviti rezultatom 2:1, a iako je teško dati jednoj momčadi prednost i tko će ući, a tko ispasti, odlučili smo se na varijantu s golovima.

Prognoza: više od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.90, više @1.70

Donna Vekić - Johanna Konta

Kao i Petra Martić, Donna Vekić igra jako dobar Roland Garros na kojem će po prvi puta pokušati izboriti četvrtfinale, a ujedno i prvi ulazak među osam najboljih na jednom Grand Slam turniru. U osmini finala čeka ju dobro poznata Johanna Konta protiv koje je do sada igrala šest puta, a tri puta izlazila kao pobjednica. Ipak, vrijedi izdvojiti kako je posljednja dva meča dobila upravo hrvatska tenisačica. Bilo je to prošle godine u Tokiju i prije tri mjeseca u Acapulcu, oba puta bez izgubljenog seta.

Konta nije imala prevelikih problema protiv Antonije Lottner u prvom i Viktorije Kuzmove u trećem kolu. Tek ju je u drugom Lauren Davis uspjela namučiti, Amerikanka joj je uzela set, ali više od toga ipak nije išlo. Ovo joj je najbolji rezultat na Roland Garrosu, a u ovim fazama turnira ima više iskustva od protivnice jer je odigrala polufinala na Australian Openu i Wimbledonu.

S druge strane, hrvatska tenisačica do sada je samo na Wimbledonu prošle godine uspjela proći prvi tjedan turnira. Ovaj je otvorila pobjedom protiv Ljudmile Samsonove, a najlošiji period na turniru imala je u prvom setu drugog kola protiv Rebecce Peterson, no uspjela je preokrenuti i doći do pobjede. Treće kolo donijelo je novi odličan meč Vekić koja je Belindi Benčić prepustila tek pet gemova u cijelom meču. Iako je ovo dvoboj koji može otići i na jednu i na drugu stranu, nešto subjektivniji dojam "donijet" će pobjedu hrvatske tenisačice.

Prognoza: pobjeda Vekić

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Konte @1.80, pobjeda Vekić @1.90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!