Nogomet

Skender: "Zvučna imena na listi želja ipak drže Osijek kao svoju, vjerojatno, posljednju opciju"

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2019.
Skender: "Zvučna imena na listi želja ipak drže Osijek kao svoju, vjerojatno, posljednju opciju"
Foto: Pixsell

Zamjenik sportskog direktora Osijeka Marin Skender osvrnuo se na prijelazni rok u kojem će ipak biti u zaostatku za Dinamom, Hajdukom i Rijekom. Ipak, posebno je istaknuo dobar rad ove godine cijelog kluba koji raste na svim razinama...

Osijek će sljedeće sezone nastupiti u kvalifikacijama za Europsku ligu, a momčad će zasigurno trebati pojačati. Istaknuo je to u razgovoru za medije i trener Marin Skender, zamijenik sportskog direktora Lena Petrovića.

"Treba znati da je Osijek u specifičnoj situaciji jer nogometaši koji bi bili istinska pojačanja za naš Klub, recimo poput Kleinheslera kojega smo doveli na zimu, imaju ne samo svoj rejting, nego i visoku cijenu. I zapravo su vrlo rijetki takvi igrači koje bismo, kao našeg Laszla, mogli privoljeti na dolazak u Gradski vrt. Nadalje, Osijekov je proračun manji od Rijekinog i Hajdukovog, a onaj Dinamov je nepotrebno i spominjati. Zvučna imena koja nam se nađu na listi želja ipak drže Osijek kao svoju, vjerojatno, posljednju opciju. Za nju bi se eventualno mogli opredijeliti, ako bi im se izjalovili transferi u jačim i neusporedivo bogatijim europskim klubovima ili u onim zemljama na drugim kontinentima gdje se idu zaraditi veliki novci."

Naravno, svaka momčad u svojim redovima želi dovesti pokoje zvučno pojačanje, no trener Osijeka ističe kako će se rijetko koji igrač, koji želi doći u HNL, odlučiti doći u Gradski vrt prije Dinama, Hajduka ili Rijeke.

"Sada radimo „remont“, odnosno rekonstrukciju momčadi. Svi bismo htjeli „kapitalce“ i transfere koji bi poput bombe odjeknuli i u javnosti. No, mi i dalje nismo klub kojega će takvi pojedinci, ako se i odluče na dolazak u HNL, odabrati prije Dinama, pa i Rijeke i Hajduka koji su platežno također iznad nas. Osim toga, bez obzira na našu želju i inicijativu da što prije posložimo redove za novu sezonu i kompletiramo kadar kojega ćemo imati na raspolaganju, nije realno da se igrači takve reputacije odlučuju za potpise u ovo doba godine, pa ni u lipnju. Svi će oni prethodno dobro odvagati što je za njih najbolje i strpljivo čekati pravu ponudu. To su naprosto neke zakonitosti na nogometnom tržištu."

Mladi igrači u redovima Osijeka dobivaju priliku, a cijeli klub raste na svim razinama.

"Uspjeli smo pomladiti redove, razviti veći broj igrača iz druge momčadi, uspješno transferirati neke ključne prvotimce i zaraditi pritom značajne novce, a unatoč tomu smo ostvarili najbolji plasman u posljednjih 11 godina. Imamo i najmlađi stručni stožer u HNL-u na čelu s domaćim dečkima, najveći broj igrača iz svoje Škole nogometa i najmanji broj stranaca u odnosu na konkurente. Rastemo na svim razinama, što se vidi i po plasmanu Osijeka II koji je završio sezonu ispred Dinama II i Hajduka II… Sve smo to ostvarili s puno manje uloženog novca u odnosu na Rijeku i Hajduk, o Dinamu da i ne govorimo. Osim toga, naša je trenutna infrastruktura na puno nižoj razini od njihove, što također treba uzeti u obzir", dodao je Skender.

NK Osijek

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!