Tenis

Federer i Nadal na identičan način do prolaza, Wawrinka trebao više od pet sati

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.06.2019.
Federer i Nadal na identičan način do prolaza, Wawrinka trebao više od pet sati
Foto: EPA

Roger Federer i Rafael Nadal izborili su nastup u četvrtfinalu Roland Garrosa gdje im se pridružio i Stan Wawrinka koji je u petosatnoj drami izbacio Stefanosa Tsitsipasa...

Rafael Nadal nije imao ni najmanjih problema protiv Juana Ignacija Londera u osmini finala Roland Garrosa. Nadal je igrao na vrlo visokoj razini i 13. put u karijeri dohvatio je četvrtfinale u Parizu, ovaj put za to mu je trebalo dva sata i 13 minuta. Čak u 11 od posljednjih 12 ulazaka u četvrtfinale Roland Garrosa, za Nadala je značilo i osvajanje turnira.

Bio je težak dan, vrlo vjetrovito i nije bilo jednostavno pronaći osjećaj. U takvim uvjetima mislim da sam napravio jako dobar posao. Igrao sam solidan meč protiv dobrog igrača koji je vrlo agresivan i ima dobre udarce s osnovne linije. Bio je to izazov za mene", ističe Nadal.

Po rubu je hodao Stan Wawrinka protiv Stefanosa Tsitsipasa. Wawrinka je u petom setu spasio u tri gema ukupno osam break lopti, a kada je došla njegova prilika, odmah ju je iskoristio i s 8:6 prošao dalje. Bio je to bez ikakve dvojbe najbolji meč dosadašnjeg dijela turnira, u fantastičnoj atmosferi na terenu Suzanne Lenglen.

"Vidjeli smo kako jedan centimetar može odrediti pobjednika. Nikada nisam osjetio ovakvu atmosferu u Parizu, to je razlog zašto još igram tenis, zašto treniram svaki dan i pokušavam dobiti ovakve mečeve", govorio je oduševljeni Wawrinka koji je u ovom meču spasio ukupno čak 22 break lopte.

Problema nije bilo za Rogera Federera koji je igrao protiv Leonarda Mayera i nadigrao ga identičnim rezultatom kao i Nadal Londera. Federerova jedina titula u Parizu je još iz 2009. godine, a ove godine još nije izgubio niti set.

Roland Garros, osmina finala:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Juan Ignacio Londero (Argentina) 6:2, 6:3, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 24) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6
Roger Federer (Švicarska, 3) - Leonardo Mayer (Argentina) 6:2, 6:3, 6:3
Kei Nishikori (Japan, 7) - Benoit Paire (Francuska) 6:2, 6:7(8), 6:2 prekid zbog mraka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!