Tenis

Kutak za kladioničare: Švicarski dvoboj u četvrtfinalu Roland Garrosa, Karlović kreće na Challengeru

Petar Jenjić • utorak, 04.06.2019.
Kutak za kladioničare: Švicarski dvoboj u četvrtfinalu Roland Garrosa, Karlović kreće na Challengeru
Foto: EPA

Iz današnje smo ponude izdvojili dva teniska i jedan košarkaški par. U četvrtfinalu Roland Garrosa snage će odmjeriti Stan Wawrinka i Roger Federer, u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Španjolske igraju Valencia i Unicaja, dok Ivo Karlović kreće s nastupom na Challengeru u Surbitonu protiv Yuichija Sugite...

Stan Wawrinka - Roger Federer

Još od njihovog prvog susreta, Federer je uglavnom bio neumoljiv. U 25 odigranih mečeva Wawrinka je slavio samo tri puta. Na Grand Slamovima taj je omjer 6-1, no Wawrinka se itekako dobro sjeća te pobjede, upravo s ovog turnira 2015. godine kada je "razbio" protivnika s 3:0 te iste godine osvojio naslov. Lijepo ga je ponovno vidjeti "u elementu", a posebno jer uoči početka turnira nije briljirao. Poražen je u prvim klima Rima i Ženeve od Davida Goffina odnosno Damira Džumhura.

Posebno vrijedi izdvojiti maraton protiv Tsitsipasa prije dva dana koji ga je doveo do 12 i pol sati na terenu. S druge strane, Federer je proveo ukupno sedam, a sva četiri protivnika lakoćom je dobio. Redali su se Lorenzo Sonego, Oscar Otte, Casper Ruud i Leonardo Mayer. Tko će pobijediti, teško je prognozirati, ali očekujemo sjajan dvoboj.

Prognoza: više od 38.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Valencia - Unicaja

Još uoči početka doigravanja Valencia i Unicaja odigrale su četiri utakmice ove sezone, dvije u prvenstvu, a dvije u TOP-u 16 Eurokupa. Jednu pobjedu u tom periodu upisala je Unicaja, a tri Valencia. Posebno je impresivna bila pobjeda 96:57 prije nešto više od mjesec dana.

U četvrtfinalnu seriju ušla je kao favorit, a onda je razočarala u prvoj utakmici, to jest, Unicaja je odigrala puno bolje i odnijela im pobjedu s domaćem terena (85:78). Međutim, uzvratila je Valencia odmah nakon toga, bilo je to prije dva dana kada je pobijedila u Malagi te se sada vraća pred svoje navijače popraviti dojam. Očekujemo, ne samo pobjedu Valencije, već i to da će biti napadački itekako raspoložena.

Prognoza: Valencia ubacuje više od 82.5 poena

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Yuichi Sugita - Ivo Karlović

Neće se dugo bez natjecanja zadržati Ivo Karlović koji je postavljen za osmog nositelja na Challengeru u britanskom Surbitonu. U prvom kolu bio je slobodan, dok ga u drugom čeka Yuichi Sugita protiv kojeg je igrao prošle godine na Australian Openu gdje je slavio nakon velike borbe s 12:10 u petom setu.

Japanski se tenisač ove sezone muči s formom, a vrijeme uglavnom provodi na Challengerima. Međutim, niti tu nije imao previše uspjeha, a vrijedi izdvojiti tek četvrtfinale Yokohame prije tri mjeseca. Otada nije uspio povezati tri pobjede. Na startu ovog turnira igrao je protiv domaćeg igrača s pozivnicom i oko 300-njak mjesta slabije rangiranim Evanom Hoytom kojeg je porazio u dva seta.

Prognoza: pobjeda Karlovića

Koeficijenti (PSK): pobjeda Karlovića @1.50, pobjeda Sugite @2.25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!