Rukomet

Hrvatske rukometašice otišle za Njemačku: "Možda je i bolje ovako, jedan razlike u Njemačkoj ne znači ništa"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 04.06.2019.
Hrvatske rukometašice otišle za Njemačku: "Možda je i bolje ovako, jedan razlike u Njemačkoj ne znači ništa"
Foto: Pixsell

Nakon remija s Njemačkom u Koprivnici 24:24, u prvom susretu doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Japanu, hrvatska ženska seniorska reprezentacija otputovala je na uzvratni susret...

Reprezentacija je u kompletnom sastavu, a to znači da u odnosu na prvi susret izbornik Nenad Šoštarić ima na raspolaganju i Marinu Glavan, koja nije igrala u Koprivnici. To je igračica koja reprezentaciji daje još jednu opciju više u napadu, a posebno je važna za tranziciju.

Izbornik Nenad Šoštarić zadovoljan je zbog te činjenice i vjeruje u dobar nastup svojih igračica.

"Trebalo nam je u startu možda malo više hrabrosti, međutim ono što smo pokazali tijekom cijele utakmice, borbenost i fanatičnost, mislim da je to nešto na što svi moramo biti ponosni. Mislim da će nas pokušati slomiti u prvom poluvremenu, ali ako ih mi uspijemo održati u egalu, onda će ta utakmica biti vrlo ozbiljna. Igrat će Marina Glavan koja nije igrala u prvoj utakmici, a koja nam je bitan igrač u svim fazama. Mislim da moramo bolje odigrati napad s igračem više, tu smo imali nekakav lom. Isto tako, s igračem manje smo se dogovarali kako i dogovorit ćemo se kad vidimo video."

Puno toga ovisit će o Ivani Kapitanović, odličnoj vratarki koja u pravom izdanju može igrati ulogu prevage.

"Sigurno da vam je žao, cijelu utakmicu smo vodile, drugo poluvrijeme smo malo popustile, ali na kraju smo opet mi njih stigle. Da smo pobijedile jedan razlike, opet otići u Njemačku s jedan razlike ne znači ništa. Tako da je možda bolje da je ovako opet 0:0, idemo sve ispočetka, 60 minuta i bolji neka pobijedi. I možemo i hoćemo, svi jako želimo ići u Japan."

Hrvatska na Svjetskim prvenstvima nije bila od 2011. godine. Da bi vidjela Japan treba joj bilo kakva pobjeda ili remi s više postignutih pogodaka od 24. Dva su rezultata dakle na strani hrvatskih rukometašica i definitivno manji pritisak.

Uzvratni susret igra se u gradu Hammu u Westpress Areni 5. lipnja u 18 sati i 45 minuta.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!