Nogomet

Kreće završnica Lige nacija, Portugal kao domaćin dočekuje Švicarsku

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.06.2019.
Kreće završnica Lige nacija, Portugal kao domaćin dočekuje Švicarsku
Foto: EPA

Kreće završnica Lige nacija, a prvi polufinalni par čine Švicarska i Portugal. Švicarci i Portugalci sastaju se na Dragau u Portu gdje se bore za ulazak u finale ovog natjecanja...

U prvom polufinalnom susretu Lige nacija domaćin turnira Portugal odmjerit će snage sa Švicarskom. U kadar Fernanda Santosa vraća se Cristiano Ronaldo. Član Juventusa tako će upisati svoje prve minute na ovom turniru, nakon što je preskočio sve utakmice grupne faze.

Za Portugal, koji natjecateljski susret na domaćem terenu nije izgubio od 2014. godine, od prve bi minute tako trebali nastupiti Patrício, Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro, Neves, Carvalho, Fernandes, Silva, Ronaldo i Guedes.

"Bit će to vrlo teška utakmica, s dvije momčadi koje vole držati loptu u posjedu. Švicarska, osim toga, voli duge lopte koristeći tako karakteristike igrača poput Harisa Seferovića. Tu je i Xherdan Shaqiri koji voli držati loptu u svojim nogama", kratko se na protivničku igru i taktiku osvrnuo portugalski izbornik te dodao:

"Riječ je o kadru prepunom kvalitetnih igrača. Nas je posao, međutim, razmišljati o sebi i kako nametnuti svoju igru. Portugalska reprezentacija, u svim susretima na vlastitom terenu, želi donijeti veselje svojim navijačima."

Švicarski izbornik Vladimir Petković u dvoboj protiv europskog prvaka i momčadi koja 12 natjecateljskih susreta pred svojim navijačima ne zna za poraz, od prve bi minute, najavljeno je, trebao startati s idućom postavom: Sommer, Mbabu, Schär, Akanji, Rodriguez, Xhaka, Zakaria, Fernandes, Shaqiri, Zuber, Seferović.

"Portugal je zasigurno favorit, ne samo u ovom susretu već i po pitanju čitavog turnira. Igraju na domaćem terenu i što je važnije, europski su prvaci. Kadar je to s pedigreom no mi smo već mnogo puta pokazali, baš poput same ove igre, da ništa nije nemoguće."

"Možda Švicarska sada treba samo konačan pečat, da je spremna biti u igri do kraja i parirati top sastavima, osvajanjem turnira poput ovog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!