Nogomet

Zoran Mamić potvrđen za novog sportskog direktora: "Da mislim da sam kriv, ne bih se vratio"

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2019.
Zoran Mamić potvrđen za novog sportskog direktora: "Da mislim da sam kriv, ne bih se vratio"
Foto: Pixsell

Nakon trenerske karijere na Bliskom Istoku, Zoran Mamić sa svojim suradnicima vratio se u Dinamo. Na konferenciji za novinare potvrđeno je kako Mamić preuzima funkciju sportskog direktora...

Zoran Mamić novi je sportski direktor Dinama. Današnja pressica potvrdila je i javno kako je Zdravko Mamić i dalje zaposlenik kluba, a Zoran Mamić vratio se u klub iako postoji nepravomoćna presuda koja ga tereti za izvlačenje novca iz Dinama zajedno sa Zdravkom i pomagačima.

Mamić se vraća na poziciju koju je već ranije obavljao, a predstavio je i svoje pomoćnike. Zajedno s njim vraćaju se i Damir Krznar, dolazi i Tomo Butina, Jerko Leko stiže iz Lokomotive...

"Čestitam treneru Bjelici na svim rezultatima, naš povratak u Dinamo je povezan uz želju da Modri budu u još boljem statusu. S Bjelicom sam surađivao i prošle godine u prijelaznom roku kada smo zajedno radili, ja sam tu bio u ulozi vanjskog suradnika. Ispalo je dobro i ne vidim tu nikakav problem. Svakodnevno smo u kontaktu i čujemo se, zajednička nam je želja da budemo bolji. Svaki od nas ima svoje zadatke", kaže Mamić.

Mamić je već u Dinamu obnašao funkciju sportskog direktora i to mu nije nepoznat teritorij. "Zbog svega što sam prošao posljednjih godina, vjerujem da ću sada bi dvostruko bolji sportski direktor."

Mamić je ujedno i ponudio razloge zbog kojih se želio vratiti.

"Odmah nakon odlaska iz Al Hilala, već istu večer nazvao me predsjednik Barišić i rekao mi da se trebam vratiti u klub. Razmišljao sam i donio odluku, bilo je tu dosta faktora, postao sam djed, majka mi ima 88 godina, a Dinamo je moja obitelj."

Pritisak zbog procesa u Osijeku, kaže neće stvarati problem.

"Ne bih sada bio ovdje kada bih mislio da sam nešto skrivio, a uvjeren sam da će to pravosudni procesi i dokazati. Kada sam odlazio iz Dinama, odlazio sam kako ne bih bio teret, ali vratio sam se i tu je puno faktora odigralo ulogu. Proces sigurno nije ugodan, traje već godinama i pokazao sam i ranije da mogu bez obzira na njega uspješno obavljati svoj posao. Znam da će biti i navijača koji nisu zadovoljni, kao i onih zadovoljnih i neutralnih."

Predsjednik Barišić istaknuo je kako se u Dinamu intenzivno radi i razmišlja o stadionu te vjeruje da će i to pitanje biti ubrzo riješeno. Najbliža opcija je ostanak u Maksimiru uz djelomično ili potpuno rušenje aktualnog stadiona. Isto tako dodao je i kako je Zdravko Mamić i dalje Dinamov zaposlenik te član Upravnog odbora koji sudjeluje u radu kluba.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!