Nogomet

Preminuo dugogodišnji predsjednik Uefe Lennart Johansson

hns.family • srijeda, 05.06.2019.
Preminuo dugogodišnji predsjednik Uefe Lennart Johansson
Foto: EPA

Šveđanin Lennart Johansson, dugogodišnji predsjednik Europske nogometne federacije, preminuo je u dobi od 89 godina.

Lennart Johannson obnašao je funkciju predsjednika Uefe od 1990. do 2007. godine, u razdoblju kada je nogomet doživljavao značajne sportske i komercijalne promjene.

U europski je nogomet ušao kao predsjednik Švedskog nogometnog saveza (1984. - 1991.), a po završetku svojih predsjedničkih mandata imenovan je počasnim predsjednikom Uefe te je nastavio pratiti zbivanja unutar organizacije.

"Nogomet je nepredvidljiv, nekada plačete i nekada ste sretni. To ga čini toliko velikom igrom i drago mi je da sam dao doprinos uspjehu nogometa u Europi. Radio sam za njegovu dobrobit", poručio je svojedobno.

UEFA će na svim ovotjednim utakmicama Lige nacija, Europskih kvalifikacija i mladih reprezentacija sjećanje na Lennarta Johanssona obilježiti minutom šutnje.

"Johansson je bio predani, strastveni zaljubljenik u nogomet. Uvijek ćemo ga pamtiti kao vizionara i vođu te arhitekta Lige prvaka, a svjetski će mu nogomet uvijek biti zahvalan na svemu što je učinio", poručio je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin izražavajući sućut.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!